Kamila kao kućni ljubimac u porodici koja živi u prikolici!

Trener životinja Marat Karšijev i njegova supruga Ala Avramenko nastavljaju da se brinu o kamilama i drugim cirkuskim životinjama nakon što su ostali bez posla i požara u njihovoj kući.

Zanimljivosti 28.07.2022 | 15:23
Kamila kao kućni ljubimac u porodici koja živi u prikolici!

Marat i Ala su radili u cirkuskoj industriji skoro 30 godina. On je bio akrobata, a zatim dreser medveda i kamila. Ala je pomagala svom mužu i radila kao instruktor u konjičkoj školi.

Ranije je par mnogo putovao, pa nisu mogli da dođu u svoju seosku kuću. Došlo je do požara, pa je porodica ostala bez imovine. Marat i Ala su se nadali da će zaraditi novac za obnovu kuće, ali za sada žive u prikolici, u kojoj su putovali na turneje.

Nakon početka pandemije korona virusa, kada su masovni događaji zabranjeni, porodica cirkuskih radnika morala je da se vrati u selo u blizini Kurska posle 10 godina. Na imanju supružnika ostali su kamila Altin, poni Malika i stari u Arzamas, kao i udomljeni psi, zatim mačke, kokoške i ovce. Takođe su imali medvede, koji su morali da budu prebačeni u zoološki vrt u Rostovu zbog nemogućnosti držanja životinja.

Prema rečima Ale, ona i njen muž ne žele da ostave svoje životinje, pa su se naselili u selu i preuzeli brigu o domaćinstvu.

- Altin je moje dete. Ja sam ga odgajila. On ne poznaje nikoga osim nas. Kome je potreban? Niko ga neće voleti kao mi - rekla je žena.

Kako je rekla Ala, za prehranu životinja za zimu potrebno je pripremiti više od 10 bala sena, po 350 kilograma, i 20 džakova žita.

- Završeno je košenje sena. Jedu zob. Kamili treba najmanje pet kilograma dnevno. A konj pojede oko tri i po kilograma dnevno - istakla je ona.

Sam Marat se zaposlio kao domar u lokalnom tržnom centru, gde mu je dozvoljeno da odnese kući odbačeno povrće i voće zarad ishrane životinja.

Kako žive sa ovim neobičnim ljubimcem pogledajte OVDE!

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar