Japanci osmislili prsluk ventilator za hlađenje pasa i mačaka

Kako bi pomogla kućnim ljubimcima da prebrode neprijatne letnje vrćine, proizvođač odeće u Tokiju udružio se sa veterinarima kako bi napravio nosivi “prsluk ventilator” za kućne ljubimce,nadajući se da će privući vlasnike pasa i mačaka – koji bi želeli u letnjem vremenima da nekako rashlade svoje ljubimce u Japanu.

Zanimljivosti 03.08.2022 | 15:32
Japanci osmislili prsluk ventilator za hlađenje pasa i mačaka

Uređaj se sastoji od ventilatora koji radi na baterije, od 80 grama koji je pričvršćen za mrežasti prsluk i koji rasteruje vazduh oko tela životinje.

Rei Uzawa, predsednica proizvođača odeće za trudnice Sweet Mommy, kaže da je bila motivisana da je napravi nakon što je videla svog kućnog ljubimca čivavu iscrpljenog svaki put kada bi ga izveli u šetnju po užarenoj letnjoj vrućini.

“Ove godine gotovo da nije bilo kišne sezone, tako da su vrući dani došli rano i u tom smislu mislim da smo razvili proizvod koji je pravi za tržište”, rekla je ona.

Nakon što se kišna sezona u Tokiju završila krajem juna, japanska prestonica je devet dana pretrpela najduži toplotni talas sa temperaturama do 35 stepeni Celzijusa prenosi reuters

“Obično koristim pakete suvog leda (da bi pas se pas rashladio). Ali mislim da je lakše šetati svog psa ako imamo ovaj ventilator”, rekla je Mami Kumamoto, 48, vlasnica minijaturne pudlice po imenu Puding i terijera po imenu Maco.

Uređaj je debitovao početkom jula, a kompanija Sweet Mommy, je primila do sad oko 100 porudžbina za proizvod, rekao je Uzava.

Dolazi u pet različitih veličina i po ceni od 9.900 jena odnosno 74 dolara.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar