Јапанци осмислили прслук вентилатор за хлађење паса и мачака

Како би помогла кућним љубимцима да преброде непријатне летње врћине, произвођач одец́е у Токију удружио се са ветеринарима како би направио носиви “прслук вентилатор” за куц́не љубимце,надајуц́и се да ц́е привуц́и власнике паса и мачака – који би желели у летњем временима да некако расхладе своје љубимце у Јапану.

Занимљивости 03.08.2022 | 15:32
Јапанци осмислили прслук вентилатор за хлађење паса и мачака

Уређај се састоји од вентилатора који ради на батерије, од 80 грама који је причвршц́ен за мрежасти прслук и који растерује ваздух око тела животиње.

Реи Узаwа, председница произвођача одец́е за труднице Сwеет Моммy, каже да је била мотивисана да је направи након што је видела свог куц́ног љубимца чиваву исцрпљеног сваки пут када би га извели у шетњу по ужареној летњој вруц́ини.

“Ове године готово да није било кишне сезоне, тако да су вруц́и дани дошли рано и у том смислу мислим да смо развили производ који је прави за тржиште”, рекла је она.

Након што се кишна сезона у Токију завршила крајем јуна, јапанска престоница је девет дана претрпела најдужи топлотни талас са температурама до 35 степени Целзијуса преноси реутерс

“Обично користим пакете сувог леда (да би пас се пас расхладио). Али мислим да је лакше шетати свог пса ако имамо овај вентилатор”, рекла је Мами Кумамото, 48, власница минијатурне пудлице по имену Пудинг и теријера по имену Мацо.

Уређај је дебитовао почетком јула, а компанија Сwеет Моммy, је примила до сад око 100 поруџбина за производ, рекао је Узава.

Долази у пет различитих величина и по цени од 9.900 јена односно 74 долара.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар