Izrael nastavio napade na Pojas Gaze

Izrael je noćas nastavio napade na Pojas Gaze. Broj poginulih popeo se na 29, dok su povrijeđene 203 osobe, objavile su palestinske vlasti.

Svijet 07.08.2022 | 10:18
Izrael nastavio napade na Pojas Gaze

U naseljima na periferiji Jerusalima oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost. Кako navodi Tajms ov Izrael, stižu prvi izvještaji da je protivvzadušni sistem "Gvozdena kupola" već presrela rakete iz Gaze u tom području.

Istovremeno, ciljana su i naselja u blizini granice sa Gazom.

Trenutno nema izvještaja o šteti ili povrijeđenima ni na jednoj lokaciji.

Palestinski Islamski džihad potvrdio je da je u izraelskom vazdušnom napadu ubijen visoko rangirani komandant te organizacije.

- Brigade Al Кuds (Jerusalimske brigade) žale za vođom Haledom Mansurom, članom našeg savjeta bezbjednosti i komandantom južnog regiona (Pojasa Gaze). On je juče ubijen u izraelskom vazdušnom udaru - navodi se u saopštenju ove palestinske grupe, prenosi Rojters.

Brigade Al Кuds su oružano krilo Palestinskog islamskog džihada.

Izraelska vojska saopštila je noćas da napada tunele Islamskog džihada u Pojasu Gaze.

Sa druge strane, ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze navodi da se broj ubijenih popeo na 24, dok su povrijeđene 203 osobe, objavio je Skaj njuz Arabija.

Prema podacima Izraelskih odbrambenih snaga, broj projektila koje je Islamski džihad ispalio prema Izraelu je 580. Od toga, navode, 120 je palo u Pojasu Gaze.

PVO sistem "Gvozdena kupola" presreo je oko 200 projektila, saopštio je IDF.

Vojska navodi da "Gvozdena kupola" pokazala 97 odsto uspjeha u presretanju projektila ispaljenih prema naseljenim područjima.

Izrael je počeo operaciju u petak sa ciljem da gađa palestinsku radikalnu grupu Islamski džihad u Gazi.

(RTS/FOTO: EPA-EFE)

Komentari / 0

Ostavite komentar