Израел наставио нападе на Појас Газе

Израел је ноћас наставио нападе на Појас Газе. Број погинулих попео се на 29, док су повријеђене 203 особе, објавиле су палестинске власти.

Свијет 07.08.2022 | 10:18
Израел наставио нападе на Појас Газе

У насељима на периферији Јерусалима огласиле су се сирене за ваздушну опасност. Како наводи Тајмс ов Израел, стижу први извјештаји да је противвзадушни систем "Гвоздена купола" већ пресрела ракете из Газе у том подручју.

Истовремено, циљана су и насеља у близини границе са Газом.

Тренутно нема извјештаја о штети или повријеђенима ни на једној локацији.

Палестински Исламски џихад потврдио је да је у израелском ваздушном нападу убијен високо рангирани командант те организације.

- Бригаде Ал Кудс (Јерусалимске бригаде) жале за вођом Халедом Мансуром, чланом нашег савјета безбједности и командантом јужног региона (Појаса Газе). Он је јуче убијен у израелском ваздушном удару - наводи се у саопштењу ове палестинске групе, преноси Ројтерс.

Бригаде Ал Кудс су оружано крило Палестинског исламског џихада.

Израелска војска саопштила је ноћас да напада тунеле Исламског џихада у Појасу Газе.

Са друге стране, министарство здравља у Појасу Газе наводи да се број убијених попео на 24, док су повријеђене 203 особе, објавио је Скај њуз Арабија.

Према подацима Израелских одбрамбених снага, број пројектила које је Исламски џихад испалио према Израелу је 580. Од тога, наводе, 120 је пало у Појасу Газе.

ПВО систем "Гвоздена купола" пресрео је око 200 пројектила, саопштио је ИДФ.

Војска наводи да "Гвоздена купола" показала 97 одсто успјеха у пресретању пројектила испаљених према насељеним подручјима.

Израел је почео операцију у петак са циљем да гађа палестинску радикалну групу Исламски џихад у Гази.

(РТС/ФОТО: ЕПА-ЕФЕ)

Коментари / 0

Оставите коментар