Rakete odjekuju, četvoro djece poginulo u Gazi

Sirene za uzbunu oglasile su se jutros i kod Jerusalema što je prvi put od početka novih sukoba između Izraela i Palestine.

Svijet 07.08.2022 | 11:29
Rakete odjekuju, četvoro djece poginulo u Gazi

Vojska je odmah izvijestila o tome da je protivraketni sistem "Iron Dome" presreo nekoliko raketa Palestinskog Islamskog džihada, no čini se da su neke i pale u blizini Jerusalema, s obzirom na to da su odjekivale eksplozije.

Raketna paljba kod Jerusalema dolazi usred velikih tenzija koje su ponovo eskalirale nakon hapšenja određenih članova Islamskog džihada.

Oni su ispalili stotine raketa na Izrael, međutim s obzirom na njihovu protivraketnu odbranu, nije bilo veće štete u izraelskim gradovima. S druge strane, mnoge rakete su pogodile Pojas Gaze, a ubijeno je ukupno 29 Palestinaca među kojima je šestoro djece.

Izraelske odbrambene snage su objavile videosnimak iz drona na kojem se vidi, kako navode, neuspješno lansiranje rakete sinoć prilikom čega je ubijeno četvero djece.

Jedna od dvije ispaljene rakete nije uspjela, odnosno pogodila je izbjeglički kamp Jabaliya prilikom čega su i stradala djeca, te ukupno sedam civila. Izraelska vojska navodi da je riječ o raketama koje je ispalio Islamski džihad te da veliki broj njihovih raketa navodno završava u Gazi.

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

GTI

07.08.2022 10:57

Koliko je poginulo u Oluji srpske djece?

ODGOVORITE
Name

Za GTI

07.08.2022 21:07

Zasto djecu svrstavas u srpsku i druge? Za mene je dijete samo dijete , i imas mogucnost da komentarises Koliko djece i od koga je ubijeno u Prijedoru..

Name

Dokle više

07.08.2022 21:17

Ugnjetavanja palestinaca,sram vas bilo?!Ima li kraja vašim osvajanjima,prokleti bili?! Najopakiji ste u cijelom svijetu,samo da preko mrtvih dođete do cilja!!! Gdje je sad Amerika i Britanija da reaguje?!Bagra ćuti,jer,životi palestinaca za njih nemaju vrijednost!!!

ODGOVORITE