Ракете одјекују, четворо дјеце погинуло у Гази

Сирене за узбуну огласиле су се јутрос и код Јерусалема што је први пут од почетка нових сукоба између Израела и Палестине.

Свијет 07.08.2022 | 11:29
Ракете одјекују, четворо дјеце погинуло у Гази

Војска је одмах извијестила о томе да је противракетни систем "Ирон Доме" пресрео неколико ракета Палестинског Исламског џихада, но чини се да су неке и пале у близини Јерусалема, с обзиром на то да су одјекивале експлозије.

Ракетна паљба код Јерусалема долази усред великих тензија које су поново ескалирале након хапшења одређених чланова Исламског џихада.

Они су испалили стотине ракета на Израел, међутим с обзиром на њихову противракетну одбрану, није било веће штете у израелским градовима. С друге стране, многе ракете су погодиле Појас Газе, а убијено је укупно 29 Палестинаца међу којима је шесторо дјеце.

Израелске одбрамбене снаге су објавиле видеоснимак из дрона на којем се види, како наводе, неуспјешно лансирање ракете синоћ приликом чега је убијено четверо дјеце.

Једна од двије испаљене ракете није успјела, односно погодила је избјеглички камп Јабалиyа приликом чега су и страдала дјеца, те укупно седам цивила. Израелска војска наводи да је ријеч о ракетама које је испалио Исламски џихад те да велики број њихових ракета наводно завршава у Гази.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ГТИ

07.08.2022 10:57

Колико је погинуло у Олуји српске дјеце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

За ГТИ

07.08.2022 21:07

Засто дјецу сврставас у српску и друге? За мене је дијете само дијете , и имас могуцност да коментарисес Колико дјеце и од кога је убијено у Приједору..

Name

Докле више

07.08.2022 21:17

Угњетавања палестинаца,срам вас било?!Има ли краја вашим освајањима,проклети били?! Најопакији сте у цијелом свијету,само да преко мртвих дођете до циља!!! Гдје је сад Америка и Британија да реагује?!Багра ћути,јер,животи палестинаца за њих немају вриједност!!!

ОДГОВОРИТЕ