Nevjerovatno, delfini sačuvali plivača od velike bijele ajkule.

Plivanje sa delfinima je dugo bio san mnogih avanturista. Ali, jedan Britanac je dobio više nego što je očekivao kada je zaronio sa jatom delfina kod obala Novog Zelanda kako bi precrtao još jednu stavku sa liste želja.

Svijet 07.08.2022 | 13:11
Nevjerovatno, delfini sačuvali plivača od velike bijele ajkule.

Adam Voker iz Notingema plivao je sa delfinima kada im se približila velika bela ajkula. Voker je preplivavao Кukov moreuz kada je naišao na ajkulu.

"Slučajno sam pogledao dole i video ajkulu. Pokušao sam da ne paničim jer mi je cilj bio da preplivam moreuz", rekao je Adam.

Voker kaže da su delfini formirali zaštitni prsten oko njega kada se ajkula približila, štiteći ga od bilo kakvih potencijalnih napada. "Volim da mislim da su me štitili i bezbedno odveli kući", rekao je on Malboro ekspresu. "Taj dan ću zauvek pamtiti".

Držanje u jatu je način na koji se delfini brane od napada ajkule, a ova odvažna stvorenja često umeju i da uznemire predatora i oteraju ga.

Da li su delfini to uradili u odbranu Adama je druga stvar, ali su ajkulu u svakom slučaju odbili.

"Ne znam da li su mi delfini pritekli u pomoć, ali znam da je nakon nekoliko minuta ajkula nestala i delfini su ostali sa mnom još 50 minuta što je bilo neverovatno iskustvo“, rekao je Adam i dodao da mu je prijatelj rekao da ne treba da brine o ajkulama u vodi tako blizu obale, što ga je navelo da pokuša da prepliva moreuz, prenosi Dejli mejl.

Voker je rekao da je nailazio na ajkule dok je plivao u još dva navrata, na Havajima i u kanalu Cugaru u Japanu, dodajući da je najbolji pristup kada naiđete na ajkulu da ne paničite.

Snimak preplivavanja Кukovog moreuza Voker je objavio na svom Jutjub kanalu a posle niza napada ajkula, postao je veoma popularan na društvenim mrežama.

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mare

07.08.2022 19:53

Englezima je nista za verovat, lazu kao njihova braca amerikanaca, sad bi da se prikupu narodu, skinite se angloengleska braca sa naroda

ODGOVORITE
Name

Dejton

07.08.2022 20:33

Mare popij terapiju I pravac krevet..!!!!

Name

Ggg

07.08.2022 20:38

Znači, i delfini su u NATO-u?

ODGOVORITE
Name

Igipop

08.08.2022 06:34

Do jednom...

ODGOVORITE