Невјероватно, делфини сачували пливача од велике бијеле ајкуле.

Пливање са делфинима је дуго био сан многих авантуриста. Али, један Британац је добио више него што је очекивао када је заронио са јатом делфина код обала Новог Зеланда како би прецртао још једну ставку са листе жеља.

Свијет 07.08.2022 | 13:11
Невјероватно, делфини сачували пливача од велике бијеле ајкуле.

Адам Вокер из Нотингема пливао је са делфинима када им се приближила велика бела ајкула. Вокер је препливавао Куков мореуз када је наишао на ајкулу.

"Случајно сам погледао доле и видео ајкулу. Покушао сам да не паничим јер ми је циљ био да препливам мореуз", рекао је Адам.

Вокер каже да су делфини формирали заштитни прстен око њега када се ајкула приближила, штитец́и га од било каквих потенцијалних напада. "Волим да мислим да су ме штитили и безбедно одвели кући", рекао је он Малборо експресу. "Тај дан ћу заувек памтити".

Држање у јату је начин на који се делфини бране од напада ајкуле, а ова одважна створења често умеју и да узнемире предатора и отерају га.

Да ли су делфини то урадили у одбрану Адама је друга ствар, али су ајкулу у сваком случају одбили.

"Не знам да ли су ми делфини притекли у помоћ, али знам да је након неколико минута ајкула нестала и делфини су остали са мном још 50 минута што је било невероватно искуство“, рекао је Адам и додао да му је пријатељ рекао да не треба да брине о ајкулама у води тако близу обале, што га је навело да покуша да преплива мореуз, преноси Дејли мејл.

Вокер је рекао да је наилазио на ајкуле док је пливао у још два наврата, на Хавајима и у каналу Цугару у Јапану, додајуц́и да је најбољи приступ када наиђете на ајкулу да не паничите.

Снимак препливавања Куковог мореуза Вокер је објавио на свом Јутјуб каналу а после низа напада ајкула, постао је веома популаран на друштвеним мрежама.

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маре

07.08.2022 19:53

Енглезима је ниста за вероват, лазу као њихова браца американаца, сад би да се прикупу народу, скините се англоенглеска браца са народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејтон

07.08.2022 20:33

Маре попиј терапију И правац кревет..!!!!

Name

Ггг

07.08.2022 20:38

Значи, и делфини су у НАТО-у?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

08.08.2022 06:34

До једном...

ОДГОВОРИТЕ