Tajvan detektovao 66 kineskih aviona i 14 brodova

 Tajvansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je danas detektovalo 66 kineskih aviona i 14 kineskih ratnih brodova koji su sprovodili aktivnosti u i oko Tajvanskog moreuza.

Svijet 07.08.2022 | 16:25
Tajvan detektovao 66 kineskih aviona i 14 brodova

Kineska državna televizija je prethodno izvestila da će kineska vojska od sada izvoditi redovne vežbe na istočnoj strani srednje linije Tajvanskog moreuza, preneo je Rojters.

Kineske vlasti su saopštile da je armija te zemlje završila četvrti uzastopni dan vojnih vežbi u vazduhu i moru oko Tajvana, koje su bile usredsređene na testiranje sredstava za vazdušne i kopnene udare velikog dometa, a da će u narednim vežbama biti upotrebljavani snajperi, borbena vozila, oklopna vozila, kao i jurišni helikopteri, izjavio je izvor koji nije želeo da bude imenovan.

Srednja linija u uskom moreuzu između ostrva Tajvan i kontinentalne Kine je nezvanična linija koju vojni avioni i bojni brodovi sa obe strane obično ne prelaze.

Ona nikada nije pravno priznata i predstavlja imaginarnu liniju koju je američka vojska napravila za svoje borbene potrebe u prethodnom veku.

(Tanjug  Foto:Tanjug/AP)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

GTI

07.08.2022 15:53

Samo detektovati i mogu

ODGOVORITE
Name

Savić

07.08.2022 20:30

Biće interesantno da vidimo hoće li USA uvesti sankcije Kini ili ih možda bombardovali kao Srbiju?

ODGOVORITE