Тајван детектовао 66 кинеских авиона и 14 бродова

 Тајванско Министарство одбране саопштило је да је данас детектовало 66 кинеских авиона и 14 кинеских ратних бродова који су спроводили активности у и око Тајванског мореуза.

Свијет 07.08.2022 | 16:25
Тајван детектовао 66 кинеских авиона и 14 бродова

Кинеска државна телевизија је претходно известила да ће кинеска војска од сада изводити редовне вежбе на источној страни средње линије Тајванског мореуза, пренео је Ројтерс.

Кинеске власти су саопштиле да је армија те земље завршила четврти узастопни дан војних вежби у ваздуху и мору око Тајвана, које су биле усредсређене на тестирање средстава за ваздушне и копнене ударе великог домета, а да ће у наредним вежбама бити употребљавани снајпери, борбена возила, оклопна возила, као и јуришни хеликоптери, изјавио је извор који није желео да буде именован.

Средња линија у уском мореузу између острва Тајван и континенталне Кине је незванична линија коју војни авиони и бојни бродови са обе стране обично не прелазе.

Она никада није правно призната и представља имагинарну линију коју је америчка војска направила за своје борбене потребе у претходном веку.

(Тањуг  Фото:Тањуг/АП)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГТИ

07.08.2022 15:53

Само детектовати и могу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савић

07.08.2022 20:30

Биће интересантно да видимо хоће ли УСА увести санкције Кини или их можда бомбардовали као Србију?

ОДГОВОРИТЕ