Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Klub malog fudbala Tango u Istočnom Sarajevu osnovan je 2011. godine i od tada nižu uspjehe. Višestruki su osvajači Kupa RS i BIH, te učesnici Lige šampiona, a iznjedrili su i brojne reprezentativce. U novu sezonu ulaze u Drugoj ligi sa željom da se izbore za viši rang.

Sport 20.09.2022 | 19:10
Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Podršku na tom putu pružila im je kompanija Mozzart.

-Zahvalio bih se ovom prilikom kompaniji Mozzart koja nam je poklonila opremu koja je za nas veoma vrijedna. Oslanjamo se na minimalnu pomoć opštine i entuzijasta koji vode naš klub, pa nam ovakav gest podrške mnogo znači- kaže Mirko Čampara, šef stručnog štaba KMF Tango Istočno Sarajevo. 

Klub broji više od 160 članova. Osim prvog tima, tu je oko 150 omladinaca u njihovoj Školi futsala, pa za pomladak ne moraju da brinu. 
Prvotimci su 2011. godine bili prvaci Kupa RS i Kupa BiH. Iste godine su ušli u Prvu ligu RS, da bi u sezoni 2012/2013 opet bili prvaci RS i BIH osvojivši oba Kupa.  

Tokom 2013. učestvovali su u Ligi šampiona gdje su ušli u top 16, što je uspjeh koji do sada nijedan klub u BiH u klupskom futsalu nije ponovio, a na kraju su bili 13. u ukupnom poretku. 

I narednih godina su nastavili da nižu uspjehe na republičkom i državnom nivou. Trenutno igraju Drugu ligu RS gdje se spremaju za novu sezonu u kojoj žele da izbore plasman u Prvu ligu RS, a zatim i u Premijer ligu BIH.

Za to vrijeme njihovi omladinci, među kojima je i jedna selekcija djevojčica, ostvaruju svoje prve pobjede na brojnim turnirima u zemlji i regionu. Nedavno su učestvovali na prestižnom turniru „Radomir Antić“ u Beogradu odakle su se vratili sa osvojenim prvim mjestom u jakoj konkurenciji ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije…

Želja im je da pomladak krene stopama prvog tima koji se nada da će im nova oprema iz Mozzarta donijeti i nove uspjehe. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar