За нове успјехе: Нова опрема из Моззарта за КМФ Танго

Клуб малог фудбала Танго у Источном Сарајеву основан је 2011. године и од тада нижу успјехе. Вишеструки су освајачи Купа РС и БИХ, те учесници Лиге шампиона, а изњедрили су и бројне репрезентативце. У нову сезону улазе у Другој лиги са жељом да се изборе за виши ранг.

Спорт 20.09.2022 | 19:10
За нове успјехе: Нова опрема из Моззарта за КМФ Танго

Подршку на том путу пружила им је компанија Моззарт.

-Захвалио бих се овом приликом компанији Моззарт која нам је поклонила опрему која је за нас веома вриједна. Ослањамо се на минималну помоћ општине и ентузијаста који воде наш клуб, па нам овакав гест подршке много значи- каже Мирко Чампара, шеф стручног штаба КМФ Танго Источно Сарајево. 

Клуб броји више од 160 чланова. Осим првог тима, ту је око 150 омладинаца у њиховој Школи футсала, па за помладак не морају да брину. 
Првотимци су 2011. године били прваци Купа РС и Купа БиХ. Исте године су ушли у Прву лигу РС, да би у сезони 2012/2013 опет били прваци РС и БИХ освојивши оба Купа.  

Током 2013. учествовали су у Лиги шампиона гдје су ушли у топ 16, што је успјех који до сада ниједан клуб у БиХ у клупском футсалу није поновио, а на крају су били 13. у укупном поретку. 

И наредних година су наставили да нижу успјехе на републичком и државном нивоу. Тренутно играју Другу лигу РС гдје се спремају за нову сезону у којој желе да изборе пласман у Прву лигу РС, а затим и у Премијер лигу БИХ.

За то вријеме њихови омладинци, међу којима је и једна селекција дјевојчица, остварују своје прве побједе на бројним турнирима у земљи и региону. Недавно су учествовали на престижном турниру „Радомир Антић“ у Београду одакле су се вратили са освојеним првим мјестом у јакој конкуренцији екипа из земаља бивше Југославије…

Жеља им је да помладак крене стопама првог тима који се нада да ће им нова опрема из Моззарта донијети и нове успјехе. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар