Tužili ćerku koju su napustili jer svom biološkom bratu nije kupila stan!?

Jedan kineski par koji je napustio svoju ćerku dok je bila mala, se iznenada ponovo pojavio u njenom životu kada su saznali da je finansijski dobro, da bi je zamolili da njenom biološkom bratu kupi stan…

Zanimljivosti 21.09.2022 | 17:37
Tužili ćerku koju su napustili jer svom biološkom bratu nije kupila stan!?

Zhang (pseudonim) je imala samo 2 godine kada su njeni roditelji odlučili da ne mogu više da je odgajaju i dali su je na brigu Zhangovoj tetki (majčinoj sestri) dok su mlađeg sina zadržali

Od tada su imali malo ili nikakvu drugu interakciju sa njom, a sada 29-godišnja žena je uvek smatrala porodicu svoje tetke svojom biološkom porodicom.

Iz tog razloga je nedavno delom svoje ušteđevine pomogla svom rođaku, kojeg smatra svojim bratom, da kupi stan. Međutim, nikada nije očekivala da će njena velikodušnost iznenada naterati njene biološke roditelje da pokucaju, tražeći od nje da kupi stan i za svog biološkog brata.!

Shandong Business Dailly je izvestio da su Žangini biološki roditelji, koji takođe žive u Guangdžouu, zahtevali da se ona zbrine  njihovog sina, kojeg su zadržali, uprkos finansijskim poteškoćama. Kada je mlada žena odbila, podneli su tužbu lokalnom sudu tražeći od nje odštetu od 500.000 juana (72.000 dolara) za “roditeljsko izdržavanje“.

Nakon toga, na sudu je saslušan slučaj između gospođe Zhang i njenih roditelja o tome da li da plaćaju alimentaciju ili ne. Nakon izjava obe strane, sud je saopštio rezultat suđenja, koji je da se dvema stranama omogući da pregovaraju o alimentaciji na odgovarajući način.

Kineski sud je nedavno doneo kontroverznu presudu koja je izazvala negodovanje na kineskim društvenim mrežama. Presudio je da, iako Zhang nije imala obavezu da pokloni imovinu svom odraslom biološkom bratu ili mu na drugi način pomaže finansijski, ona je bila zakonski obavezna da izdržava svoje roditelje.

Sa stanovišta suda, sud i dalje smatra da deca imaju obavezu da izdržavaju starije. Međutim, s obzirom na to da roditelji gospođe Zhang ranije nisu ispunjavali svoje obaveze i odgovornosti u podizanju svoje dece, sud nije u potpunosti podržao žalbu roditelja gospođe Zhang, već je dozvolio dvema stranama da pregovaraju kako je to bilo potrebno.

U suštini, ako su vam dali život, morate ih izdržavati kada odrastete ako njihov prihod ne pokriva potrebe svakodnevnog života. Presuda je izazvala ogorčenje na internetu, pri čemu je velika većina komentara bila kritična za Džangove roditelje.

“Jesu li vampiri? Otac je isisao krv svoje sestre, a sada on i njegova žena žele da iscede krv svojoj ćerki“, napisala je jedna osoba.

“Velika je sreća što Zhang nije odrasla u porodici porekla. Užasno!” komentarisao je jedan drugi kineski korisnik na internetu.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar