FMP na korak od Lige šampiona

Košarkaši FMP nalaze se na korak od podviga, odnosno učešća u FIBA Ligi šampiona. Panteri su u petak uveče pred oko 300 gledalaca savladali češku Opavu sa 92:76.

Košarka 23.09.2022 | 23:21
FMP na korak od Lige šampiona

Dvocifren broj poena u ekipi srpskog predstavnika su postigli: Izundu i Frejzer, obojica po 16, Nerandžić je dodao 12, a Stepanović je dao 10. U ekipi Opave najefikasniji su bili: Mokran sa 16 poena, Baser i Kuril sa po 15 i Širina sa 14.

FMP je odlično počeo utakmicu i već na startu stekao značajnu prednost, ali se na odmor otišlo sa svega dva poena prednosti za naš tim. Međutim, u finišu treće četvrtine "panteri" su ponovo došli do velike prednosti, ali su u poslednjoj deonici Česi u nekoliko navrata pripretili. Međutim, u prelomnim trenucima je odgovornodst preuzeo Frejzer i FMP je sada nadom podviga!

Košarkaši FMP iz Železnika savladali su na startu turnira u dvorani "Aleksandar Nikolić" favorizovani španski Breogan sa 76:64 na startu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona.

Samo pobednik kvalifikacione grupe u Beogradu izboriće plasman u FIBA Ligu šampiona, baš kao i pobednici kvalifikacionih grupa u Lisabonu, Malagi i Skoplju.

Finalni mečevi kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona na programu su 25. septembra. FMP će u finalu igrati protiv danskog Bakena u nedelju od 19 časova u Beogradu.

Ukoliko trijumfuje na turniru u Beogradu, FMP će se takmičiti u E grupi FIBA Lige šampiona sa izraelskim Hapoelom iz Jerusalima, Ludvigzburgom iz Nemačke i turskom Darušafakom.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar