ФМП на корак од Лиге шампиона

Кошаркаши ФМП налазе се на корак од подвига, односно учешћа у ФИБА Лиги шампиона. Пантери су у петак увече пред око 300 гледалаца савладали чешку Опаву са 92:76.

Кошарка 23.09.2022 | 23:21
ФМП на корак од Лиге шампиона

Двоцифрен број поена у екипи српског представника су постигли: Изунду и Фрејзер, обојица по 16, Неранџић је додао 12, а Степановић је дао 10. У екипи Опаве најефикаснији су били: Мокран са 16 поена, Басер и Курил са по 15 и Ширина са 14.

ФМП је одлично почео утакмицу и већ на старту стекао значајну предност, али се на одмор отишло са свега два поена предности за наш тим. Међутим, у финишу треће четвртине "пантери" су поново дошли до велике предности, али су у последњој деоници Чеси у неколико наврата припретили. Међутим, у преломним тренуцима је одговорнодст преузео Фрејзер и ФМП је сада надом подвига!

Кошаркаши ФМП из Железника савладали су на старту турнира у дворани "Александар Николић" фаворизовани шпански Бреоган са 76:64 на старту квалификација за ФИБА Лигу шампиона.

Само победник квалификационе групе у Београду избориће пласман у ФИБА Лигу шампиона, баш као и победници квалификационих група у Лисабону, Малаги и Скопљу.

Финални мечеви квалификација за ФИБА Лигу шампиона на програму су 25. септембра. ФМП ће у финалу играти против данског Бакена у недељу од 19 часова у Београду.

Уколико тријумфује на турниру у Београду, ФМП ће се такмичити у Е групи ФИБА Лиге шампиона са израелским Хапоелом из Јерусалима, Лудвигзбургом из Немачке и турском Дарушафаком.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар