Košarkašice BiH se debaklom od SAD oprostile od SP

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je upisala i peti poraz iz isto toliko susreta na Svjetskom prvenstvu. Izabranice Gorana Loje su rano jutros doživjele poraz od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 121:59.

Košarka 27.09.2022 | 07:28
Košarkašice BiH se debaklom od SAD oprostile od SP

Košarkašice BIH su parirale Amerikankama samo u prvih pet minuta kada su imale jednocifren zaostatak, no ubrzo se prednost aktuelnih prvakinja značajno povećavala, te su prvu četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 33:15.

Na poluvremenu su bh. košarkašice imale zaostatak od 32 poena razlike (63:31) i već tada je bilo jasno da će doživjeti i peti visoki poraz na Svjetskom prvenstvu iz isto toliko utakmica.

Amerikanke su u posljednju četvrtinu ušle s 92:44, no nastavile su igrati s istim intenzitetom, pa su i posljednju dionicu igre riješile u svoju korist ubjedljivo za konačnih 121:59.

Reprezentacija BiH se tako od Svjetskog prvenstva oprostila s pet poraza iz isto toliko susreta, a posebno je porazna činjenica da izabranice Gorana Loje nisu dobile nijednu četvrtinu na turniru.

(Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar