U Kongu kidnapovali tri bebe šimpanze sada traže otkup!

Utočište za životinje u Demokratskoj Republici Kongo suočava se sa zahtevima za otkupninu, nakon što su kidnaperi kidnapovali tri bebe šimpanze.

Zanimljivosti 27.09.2022 | 16:30
U Kongu kidnapovali tri bebe šimpanze sada traže otkup!

 “Ovo je prvi put u svetu da su bebe majmuna kidnapovane radi otkupnine“, rekao je u petak Frank Šantero, osnivač utočišta gde se kidnapovanje dogodilo.

Njegovo utočište, nazvano Mlade životinje konfiskovane u Katangi (skraćeno JACK na francuskom), nalazi se u Lubumbašiju, blizu granice između DRK i Zambije, na ključnom putu od Konga do Južne Afrike kroz koji se majmuni krijumčare do ostatka svet.

Kidnaperisu upali u utočište oko 3 sata ujutru 9. septembra, rekao je Šantero, i odneli tri od pet beba šimpanzi koje je do sada spasao ove godine – Cezara, Huseina i Mongu. Kasnije je pronašao drugu dvojicu kako se kriju u kuhinji.

Sat vremena nakon provale, Šanterova supruga je dobila tri poruke i video snimak otetih šimpanzi od kidnapera.

Otmičari su tvrdili da su drogirali šimpanze i pretili da će ih povrediti ako Šantero ne plati otkup.

“Očigledno je da je nemoguće da platimo otkupninu. Ne samo da nemamo novca, već morate da shvatite da ako mi krenemo njihovim putem, oni bi to mogli da urade ponovo za dva meseca, a takođe nemamo garancije da će nam vratiti bebu.” rekao je Šanteru.

“Nećemo popustiti pred ovakvom vrstom zahteva.Otmica je nehumana i neprirodna“, rekao je za CNN u petak Mišel Kojakpa, savetnik za medije ministra životne sredine Konga.

“Rekli su nam da su planirali da mi kidnapuju decu jer je trebalo da dođu ovde na odmor. Ali nisu došli pa su otmičari uzeli ove tri bebe za taoce i tražili veliku količinu otkupa od nas“, rekao je Šantero.

Vlasti i policija dalje istražuju i pokušavaju da identifikuju kidnapere, u nadi da će ih pronaći u narednim danima ili nedeljama, navodi Koiakpa.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar