У Конгу киднаповали три бебе шимпанзе сада траже откуп!

Уточиште за животиње у Демократској Републици Конго суочава се са захтевима за откупнину, након што су киднапери киднаповали три бебе шимпанзе.

Занимљивости 27.09.2022 | 16:30
У Конгу киднаповали три бебе шимпанзе сада траже откуп!

 “Ово је први пут у свету да су бебе мајмуна киднаповане ради откупнине“, рекао је у петак Франк Шантеро, оснивач уточишта где се киднаповање догодило.

Његово уточиште, названо Младе животиње конфисковане у Катанги (скрац́ено ЈАЦК на француском), налази се у Лубумбашију, близу границе између ДРК и Замбије, на кључном путу од Конга до Јужне Африке кроз који се мајмуни кријумчаре до остатка свет.

Киднаперису упали у уточиште око 3 сата ујутру 9. септембра, рекао је Шантеро, и однели три од пет беба шимпанзи које је до сада спасао ове године – Цезара, Хусеина и Монгу. Касније је пронашао другу двојицу како се крију у кухињи.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2022-09-27/09272022043240.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="666" />

Сат времена након провале, Шантерова супруга је добила три поруке и видео снимак отетих шимпанзи од киднапера.

Отмичари су тврдили да су дрогирали шимпанзе и претили да ц́е их повредити ако Шантеро не плати откуп.

“Очигледно је да је немогуц́е да платимо откупнину. Не само да немамо новца, вец́ морате да схватите да ако ми кренемо њиховим путем, они би то могли да ураде поново за два месеца, а такође немамо гаранције да ц́е нам вратити бебу.” рекао је Шантеру.

“Нец́емо попустити пред оваквом врстом захтева.Отмица је нехумана и неприродна“, рекао је за<а хреф="хттпс://едитион.цнн.цом/2022/09/23/африца/цхимп-киднап-др-цонго-интл-сцли/индеx.хтмл"> ЦНН у петак Мишел Којакпа, саветник за медије министра животне средине Конга.

“Рекли су нам да су планирали да ми киднапују децу јер је требало да дођу овде на одмор. Али нису дошли па су отмичари узели ове три бебе за таоце и тражили велику количину откупа од нас“, рекао је Шантеро.

Власти и полиција даље истражују и покушавају да идентификују киднапере, у нади да ц́е их пронац́и у наредним данима или недељама, наводи Коиакпа.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар