Zašto Argentinci bacaju kancelarijski materijal kroz prozor?!

Argentinci imaju jednu čudnu naviku koju rade na kraju svake godine.A ta čudna navika je bacanje kancelarijskog pribora kroz prozor!

Zanimljivosti 03.10.2022 | 15:38
Zašto Argentinci bacaju kancelarijski materijal kroz prozor?!

Zateknete li se na ulicama Buenos Airesa uoči Nove godine u Argentini, pripremite se na sledeći neobičan prizor: ulice zatrpane zgužvanim i izrezanim papirima koje Argentinci bacaju kroz prozor.

Ne, nije reč o vandalizmu, zagađivanju okoline, nemaru, pa čak ni konfetima što bi bilo legitimno pomisliti… Štaviše, kada saznate razlog, verovatno je da ćete im se hteti priključiti ili uvesti ovaj čudni običaj i u svoju zemlju.

Naime, radnici koji rade u raznim firmama u Argentini uoči Nove godine bacaju lošu energiju i stare stvari kroz prozor – pa tako s njima lete i razni podsetnici, dopisi, dokumenti… Sve ono što više nije potrebno i što krči prostor.

Kao i inače, reakcije su strastvene. Deo Argentinaca ova tradicija veseli i sami učestvuju u njoj, ali ima onih i kojima je ova tradicija odbojna i smatraju kako prlja grad. Pretpostavljamo da su među njima i zaposleni u gradskoj ćistoći koji narednih dana imaju pune ruke posla.

Ovo bacanje kancelarijskog pribora (materijala) simbolizuje želju da se u novu godinu uđe čistog radnog stola – dakle čistog uma – i spreman na nove izazove.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar