Зашто Аргентинци бацају канцеларијски материјал кроз прозор?!

Аргентинци имају једну чудну навику коју раде на крају сваке године.А та чудна навика је бацање канцеларијског прибора кроз прозор!

Занимљивости 03.10.2022 | 15:38
Зашто Аргентинци бацају канцеларијски материјал кроз прозор?!

Затекнете ли се на улицама Буенос Аиреса уочи Нове године у Аргентини, припремите се на следећи необичан призор: улице затрпане згужваним и изрезаним папирима које Аргентинци бацају кроз прозор.

Не, није реч о вандализму, загађивању околине, немару, па чак ни конфетима што би било легитимно помислити… Штавише, када сазнате разлог, вероватно је да ћете им се хтети прикључити или увести овај чудни обичај и у своју земљу.

Наиме, радници који раде у разним фирмама у Аргентини уочи Нове године бацају лошу енергију и старе ствари кроз прозор – па тако с њима лете и разни подсетници, дописи, документи… Све оно што више није потребно и што крчи простор.

Као и иначе, реакције су страствене. Део Аргентинаца ова традиција весели и сами учествују у њој, али има оних и којима је ова традиција одбојна и сматрају како прља град. Претпостављамо да су међу њима и запослени у градској ћистоћи који наредних дана имају пуне руке посла.

Ово бацање канцеларијског прибора (материјала) симболизује жељу да се у нову годину уђе чистог радног стола – дакле чистог ума – и спреман на нове изазове.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар