„Ako puste Novaka, to je šamar svim vakcinisanima“

Karen Endruz, bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije, izjavila je da bi ukidanje zabrane izdavanja vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću bio "šamar u lice" Australijancima koji su se vakcinisali protiv virusa korona.

Tenis 10.10.2022 | 12:27
„Ako puste Novaka, to je šamar svim vakcinisanima“

Đoković je prošle godine deportovan iz Melburna, iako je prvobitno dobio dozvolu da uđe u tu zemlju i nije igrao prvi Grend slem u godini Australijan open.

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu.

Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da objelodane svoj vakcinacioni status, a Đoković je rekao da se nada "pozitivnim vijestima" povodom njegove želje da igra na sljedećem Australijan openu.

"Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje – šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji", rekla je Endruz za ABC.

Đoković nije komentarisao izjavu Endruz, a ministarstvo unutrašnjih poslova Australije ponovilo je da ne komentariše pojedinačne slučajeve.

"To bi bio šamar u lice onima koji su uradili pravu stvar i vakcinisali se. Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smjelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale", dodala je Endruz.

Australijan open igra se u januaru naredne godine, a Đoković je devetostruki šampion.

(Sport klub  Foto: Daniel Pockett/Getty Images)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kosta

10.10.2022 13:45

Jeste samar i to veliki. Kako ce Nole medju njih zdrav covjek.. Sad ce mu vakcinisani prenijeti svasta prvo taj kovid iz njihovog tujela, drugo zracenje koje oni imaju, hiv kiji su dobili zahvaljujuci vakcinama.. E mojNole bjezi od toh zombia gogovi su uskoro.

ODGOVORITE
Name

Rkte

11.10.2022 18:21

Do kada će ovi ludaci da budu ludaci? Pa, šta treba poslije svega da se opamete? Vide valjda da je ta vakcina najveća prevara ikada. Šta ima Nole sa tim osim što je zdrav i nije se pelcovao?

ODGOVORITE
Name

Djole Car

16.10.2022 13:56

Kazu,neke poplave u Australiji,mozda su poplavljeni tereni.

ODGOVORITE