„Ако пусте Новака, то је шамар свим вакцинисанима“

Карен Ендруз, бивша министарка унутрашњих послова Аустралије, изјавила је да би укидање забране издавања визе српском тенисеру Новаку Ђоковићу био "шамар у лице" Аустралијанцима који су се вакцинисали против вируса корона.

Тенис 10.10.2022 | 12:27
„Ако пусте Новака, то је шамар свим вакцинисанима“

Ђоковић је прошле године депортован из Мелбурна, иако је првобитно добио дозволу да уђе у ту земљу и није играо први Гренд слем у години Аустралијан опен.

Српском тенисеру је забрањено да уђе у Аустралију до 2025. године, али постоји могућност да му влада у Канбери укине ту забрану.

Аустралија је у јулу укинула правило према којем се од међународних путника тражи да објелодане свој вакцинациони статус, а Ђоковић је рекао да се нада "позитивним вијестима" поводом његове жеље да игра на сљедећем Аустралијан опену.

"Онда би се појавили други људи у сличним околностима којима су визе укинуте. Дакле, ако Имиграционо сада одлучи да направи изузетак за Ђоковића, поставља се питање – шта ће да ураде за остале који су у сличној ситуацији", рекла је Ендруз за АБЦ.

Ђоковић није коментарисао изјаву Ендруз, а министарство унутрашњих послова Аустралије поновило је да не коментарише појединачне случајеве.

"То би био шамар у лице онима који су урадили праву ствар и вакцинисали се. Зашто би се Ђоковићу дозволило да се врати у земљу? Само зато што је високо рангирани тенисер са милионима долара? Не би смјело да за њега важи једно правило, а друго правило за остале", додала је Ендруз.

Аустралијан опен игра се у јануару наредне године, а Ђоковић је деветоструки шампион.

(Спорт клуб  Фото: Даниел Поцкетт/Геттy Имагес)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коста

10.10.2022 13:45

Јесте самар и то велики. Како це Ноле медју њих здрав цовјек.. Сад це му вакцинисани пренијети сваста прво тај ковид из њиховог тујела, друго зрацење које они имају, хив кији су добили захваљујуци вакцинама.. Е мојНоле бјези од тох зомбиа гогови су ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ркте

11.10.2022 18:21

До када ће ови лудаци да буду лудаци? Па, шта треба послије свега да се опамете? Виде ваљда да је та вакцина највећа превара икада. Шта има Ноле са тим осим што је здрав и није се пелцовао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоле Цар

16.10.2022 13:56

Казу,неке поплаве у Аустралији,мозда су поплављени терени.

ОДГОВОРИТЕ