Ovako izgledju najmanji televizori na svetu!

TiniCircuits, hardverska kompanija specijalizovana za kreiranje malih elektronskih uređaja, nedavno je predstavila najmanje televizore na svetu.

Zanimljivosti 09.11.2022 | 15:32
Ovako izgledju najmanji televizori na svetu!

Kada je reč o modernim televizorima, opšti konsenzus je da je veći to bolji, ali jedna kompanija pokušava da dokaže da može biti uspešna tako što pravi manje televizore

TiniCircuits, hardverska kompanija otvorenog koda koja proizvodi sve vrste malih elektronskih uređaja, kreirala je najmanje televizore na svetu naziva TiniTV 2 i TiniTV Mini.

Iako ovi TV uređaji retro izgleda su veličine poštanske marake, oni zapravo funkcionišu kao i televizori obične veličine, sa dugmadima za podešavanje kanala i jačine zvuka, daljinskim upravljačem, 8Gb prostora za skladištenje i povezivanjem sa računarom za otpremanje video zapisa.

TiniTV 2 ima ekran od 1,0 inča (26 mm) i nalazi se na prednjem zvučniku od 0,6 k 0,4 inča (16 k 9 mm), dok manji TiniTV Mini ima ekran od 0,6 inča (15 mm).

Prvi dolazi sa IPS TFT ekranom, dok drugi ima svetao OLED ekran. Oba imaju isti interni kapacitet od 8Gb i dolaze sa serijom unapred učitanih video zapisa, ali se takođe mogu povezati sa računarom preko USB-C za otpremanje novih video zapisa.

Tini Circuits nudi besplatan video konverter koji pomaže korisnicima da pretvore video zapise u datoteke koje se mogu reprodukovati na TiniTV-ima. Zanimljivo je da takođe možete da strimujete video na svoj TiniTV 2 ili TiniTV Mini sa računara preko USB-C, koristeći besplatni softver kompanije.

najmanji televizor na svetu-TV6
najmanji televizor na svetu-TV6

Što se tiče trajanja baterije, TiniTV 2 ima unutrašnju bateriju koja je dobra za oko 2 sata video reprodukcije, dok manji mali TV ima manju bateriju koja traje oko sat vremena. Vredi napomenuti da je TiniTV Mini samo nešto veći od jedne četvrtine SAD.

Dva sićušna TV aparata su trenutno u centru neverovatno uspešne kampanje prikupljanja sredstava na Kikstarteru koja je prevazišla svoj cilj od 15.000 dolara i prikupila neverovatnih 165.500 dolara za 10 dana do kraja.

Podržavaoci kampanje mogu da obezbede sopstveni TiniTv 2 ili TiniTV Mini po ceni od 49 dolara ili 59 dolara ako se odluče za verziju sa prozirnim kućištem. Takođe mogu potrošiti 10 dolara na opcioni infracrveni daljinski upravljač.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar