Košarkaši Zvezde srušili Partizan poslije haosa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras kao domaćini Partizan sa 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9), u meču osmog kola regionalne ABA lige.

Košarka 28.11.2022 | 22:57
Košarkaši Zvezde srušili Partizan poslije haosa

Zvezdu su do pobede predvodili Luka Vildoza sa 19 i Nemanja Nedović sa 17 poena.

Kod Partizana dvocifreni su bili Joanis Papapetru sa 15, Dante Egzum sa 14 i Kevin Panter sa 12 poena.

Zvezda je u dosadašnjem delu takmičenja zabeležila šest pobeda i jedan poraz, a Partizan je upisao sedam pobeda i jedan poraz.

U narednom kolu, Zvezda će gostovati Studentskom centru, a Partizan će dočekati Budućnost.

Prva četvrtina je prošla u izjednačenoj borbi. Najveću prednost imao je Partizan (14:10), ali je Zvezda uspela da se vrati i na prvu pauzu ode sa dva poena prednosti (20:18).

Početak meča je obeležio i prekid meča zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren od strane Zvezdinih navijača. U poslednjem minutu prve deonice, posle prekršaja Ledeja nad Ivanovića, navijači Zvezde su počeli sa neredima, a sudija Javor je odlučio da prekine meč.

Dogovor je postignut da posle pražnjenja dela tribina meč bude nastavljen. Oba tima su se vratila na parket, a posle pola sata pauze meč je nastavljen.

Prilikom duela sa Ledejom, Ivanović se povredio, sa bolnom grimasom na licu je otišao u svalčionicu i nije se više vraćao.

Posle pauze, igralo se u talasima. Partizan je u nekoliko navrata uspevao da stigne do plus šest, ali je Zvezda svaki put imala odgovor i uspevala da se vrati.

Prvo poluvreme je završeno serijom Zvezde 7:0, koja je od minus pet na dva minuta pre kraja poluvremena, na poluvreme otišla sa poenom prednosti (49:48).

U prvoj deonici, posebno u drugoj četvrtini, vidjena je veoma efikasna košarka, gde su oba tima bolje funkcionisala u napadu nego u odbrani.

Ubedljivo najbolji kod Zvezde bili su Nemanja Nedović sa 15 i Luka Vildoza, i zahvaljujući njima Zvezda je uspevala da parira Partizanu, koji je imao više raspoloženih igrača.

Najefikasniji kod Partizana u prvo delu bili su Jam Madar sa osam, Vladimir Brodzijanski i Kevin Panter sa po osam i Dante Ekzum sa sedam poena.

Zvezda je ušla bolje u nastavak, i sa pet vezanih poena stigla do šest poena prednosti, a trener Partizana Obradović je bio prinudjen da zatraži tajm-aut.

Partizan je do prvih poena u nastavku stigao posle tri minuta igre i to preko Papapetrua sa linije slobodnih bacanja.

Zvezda je iskoristila lošu napadačku deonicu Partizana i stigla do 10 poena prednosti (58:48).

Do kraja treće četvrtine Partizan je uspeo da dobrom odbranom zaustavi nalet Zvezde, i u sporijem ritmu smanji zaostatak na pet poena (65:70).

Zvezda je bolje ušla i u poslednju deonicu. Partizan je dva minuta bio bez koša, što su crveno-beli iskoristili i vratili se na maksimalnih plus 10 (77:67).

Nakon četiri vezana promašaja Partizana i trojke Dobrića, Zvezda je na dva i po minuta do kraja stigla do maksimalnih plus 13 (85:72).

Partizan je nastavio sa greškama, što je Zvezda iskoristila i na dva minuta pre kraja prelomila meč u svoju korist.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marinko

29.11.2022 06:26

Obradović je loš trener ništa u Partizanu pokazao nije

ODGOVORITE