Đoković "slomio" Kuakoa i zakazao meč sa Dimitrovom

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena pošto je slavio nad francuskim igračem Encom Kuakoom sa 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:0.

Sport 19.01.2023 | 13:14
Đoković "slomio" Kuakoa i zakazao meč sa Dimitrovom

Nije bilo mnogo dileme ko će biti pobednik ni pred početak ovog duela, a na terenu je odnos snaga samo potvrdio očekivanja. Enco Kuako je bio daleko od senzacije koju je priredio u prvom kolu, poraz od jednog od najboljih u istoriji tenisa je bio neminovan.

Novak je očitao lekciju mladom Francuzu koji je pokušao da mu parira i na mahove je to uspeo, ali svakako nedovoljno da načini neko iznenađenje.

Sjajno je srpski as otvorio meč i već u četvrtom gemu stigao do brejka. Tokom tog gema Kukao je izvrnuo skočni zglob, a posle pružene medicinske pomoći ipak odlučio da nastavi meč. Jedan gem koji je osvojio na startu bilo je sve što je uradio u prvom setu.

Drugi set je već doneo malo agresivniju igru Francuza, čuvao je svoj servis i rešavao sve u svoju korist kratkim poenima. Sa druge strane, Novak je rutinski odrađivao servis gemove, a pobednika je odlučio taj-brejk u kojem je bolji bio - Kuako.

Da Đokovićeva povreda nije prošlost videli smo sredinom drugog seta kada je bio primoran da uzme medicinski taj-aut. Mučio se Nole sa povredom i u nastavku igre, slabije se kretao, te je rešenje za čvrstu igru protivnika nalazio u agresivnim udarcima.

Posebno u trećem setu kada je stigao do ranog brejka već u drugom gemu, a onda ubacio u petu brzinu i samleo protivnika. U istom ritmu je nastavio u četvrtom setu i obezbedio treće kolo Australijan opena.

Naredni protivnik Đokoviću biće bugarski teniser Grigor Dimitrov. Taj meč je na programu u subotu.

(Kurir   Foto: EPA/LUKAS COCH) 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

855

19.01.2023 13:11

Nadamo se da će ga zdravlje poslužiti i da će ga fizioterapeut pripremiti za sledeći meč. Napred Nole, volimo te!!!!

ODGOVORITE