Ђоковић "сломио" Куакоа и заказао меч са Димитровом

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Аустралијан опена пошто је славио над француским играчем Енцом Куакоом са 6:1, 6:7 (5:7), 6:2, 6:0.

Спорт 19.01.2023 | 13:14
Ђоковић "сломио" Куакоа и заказао меч са Димитровом

Није било много дилеме ко ће бити победник ни пред почетак овог дуела, а на терену је однос снага само потврдио очекивања. Енцо Куако је био далеко од сензације коју је приредио у првом колу, пораз од једног од најбољих у историји тениса је био неминован.

Новак је очитао лекцију младом Французу који је покушао да му парира и на махове је то успео, али свакако недовољно да начини неко изненађење.

Сјајно је српски ас отворио меч и већ у четвртом гему стигао до брејка. Током тог гема Кукао је изврнуо скочни зглоб, а после пружене медицинске помоћи ипак одлучио да настави меч. Један гем који је освојио на старту било је све што је урадио у првом сету.

Други сет је већ донео мало агресивнију игру Француза, чувао је свој сервис и решавао све у своју корист кратким поенима. Са друге стране, Новак је рутински одрађивао сервис гемове, а победника је одлучио тај-брејк у којем је бољи био - Куако.

Да Ђоковићева повреда није прошлост видели смо средином другог сета када је био приморан да узме медицински тај-аут. Мучио се Ноле са повредом и у наставку игре, слабије се кретао, те је решење за чврсту игру противника налазио у агресивним ударцима.

Посебно у трећем сету када је стигао до раног брејка већ у другом гему, а онда убацио у пету брзину и самлео противника. У истом ритму је наставио у четвртом сету и обезбедио треће коло Аустралијан опена.

Наредни противник Ђоковићу биће бугарски тенисер Григор Димитров. Тај меч је на програму у суботу.

(Курир   Фото: ЕПА/ЛУКАС ЦОЦХ) 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

855

19.01.2023 13:11

Надамо се да ће га здравље послужити и да ће га физиотерапеут припремити за следећи меч. Напред Ноле, волимо те!!!!

ОДГОВОРИТЕ