"Oni koji su bliski vlasti moraju se udaljiti iz stranke"

“Ovdje se mora postaviti jasan koncept, ili ste potpuno, potpuno protiv režima ili ste potpuno alternativa režimu ili ste samo na papiru opoziciona partija u kojoj ima malo i ovih i onih”, kaže tvrdeći da pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta i da se svi oni koji su bliski vlasti moraju udaljiti iz stranke.

Republika Srpska 22.01.2023 | 21:45
"Oni koji su bliski vlasti moraju se udaljiti iz stranke"

 Za sada je poznato da Jelena Trivić ostaje u stranci, a za N1 je kazala da će u narednim mjesecima odlučiti hoće li to biti i konačna odluka.

“Ja nisam nikada ni izlazila iz PDP. Ja sam smanjila svoje aktivnosti unutar PDP, ali da li ću ostati i u kojem obimu to ćemo vidjeti u narednih nekoliko mjeseci”, rekla je ona.

Kako je istakla, najvažnije joj je da je PDP izašao za zaključkom da su izbori za predsjednika Republike Srpske pokradeni.

“Zvaničan stav PDP od danas da mi ne priznajemo rezultate za predsjednika Republike Srpske. Pobjeda je bila, ali je oteta”, istakla je ona.

Može li joj taj zaključak biti uporište da uđe u trku za fotelju predsjednika stranke, s obzirom na to da su pred PDP unutarstranački izbori Trivićeva odgovara.

“Ja bih, kakvo je trenutno raspoloženje mogla biti kandidat za predsjednika stranke i ta bi odluka bila donesena jednoglasno”, kaže i dodaje da je prije toga potrebno da se stranka opredijeli u kojem od dva pravca misli ići.

“Ovdje se mora postaviti jasan koncept, ili ste potpuno, potpuno protiv režima ili ste potpuno alternativa režimu ili ste samo na papiru opoziciona partija u kojoj ima malo i ovih i onih”, kaže tvrdeći da pod istim krovom nema mjesta za ta dva koncepta i da se svi oni koji su bliski vlasti moraju udaljiti iz stranke.

Njen dolazak na sjednicu Glavnog odbora, kaže, ne znači sa će tu i ostati. Na pitanje da li očekuje da se stranka odredi prema njenim navodima da je Draško Stanivuković saučestvovao u izbornoj krađi na račun Milorada Dodika odgovara da su to procesi. Ipak, napominje i kako je za istu izjavu niko nije demantovao.

Tvrdi i da je Stanivuković podržao zaključak PDP o pokradenim izborima, ali napominje i kako on to javno nikada nije na taj način rekao.

“Ja sam došla na sjednicu Glavnog odbora da se zahvalim svim ljudima koji su iskreno radili za pobjedu naroda i ona je bila, ali mi je oteta. Moja je obaveza da se zahvalim ljudima koji su me podržali”, istakla je. Sve ostalo ponavlja nije pitanje nje i Stanivukovića, već dva koncepta.

“Nije to pitanje nas dvoje, to je pitanje dva koncepta. Ja sam rekla kako ja vidim stranku u kojoj nema mjesta za one koji se na bilo koji način približavaju sa režimom, on je za neku blažu varijantu”, kaže.

Da bi ostala u PDP tvrdi, to bi morala biti stranka koja je beskompromisno protiv politike aktuelne vlasti

“To bi morao biti takav PDP i po dubini i po širini i grupno i pojedinačno i svakako”, kaže Trivićeva.

Očekuje da se i prije Sabora stranke koji bi trebao biti krajem godine odredi kojim konceptom će PDP.

U Banjaluci je danas održana sjednica Glavnog odbra te stranke.

(BN Foto/Arhiva)

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

i

22.01.2023 21:03

I šta onda? Ko Vukan 4 poslanika pa lajanje u prazno 4 god.

ODGOVORITE
Name

Re

22.01.2023 21:20

Vidices koliko ce vukan imati poslanika na sledećim izborima i sada su mu oteli par poslanika

Name

Sydney

23.01.2023 01:29

Pa vecini ovih stranaka cilj je da osvoje 4 poslanicka mjesta u skupstini da mogu osnovat poslanicki klub sto im omogucava da dobiju sluzbeno vozilo i vozaca .Posle ko Tito sjedi u toploj kuci ili stanu i ceka da po njega dode sofer sa ugrijanim autom koji mu otvara zadnja vrata kao velikom gospodinu i drzavniku.Ima tu jos kojekakvih povlastica koje uzivaju kad imaju poslanicki klub

Name

Re I

23.01.2023 06:15

Ostajem pri tome da svi nisu isti!!! Malo ih je kao Vukan i Jelena, a mnogo više onih drugih:lopova, kriminalaca, uhljeba, ulizica, dupelizaca, švercera, iiiiii svake mrake i bagre. Princip je bio i ostao Princip.

Name

KRAJIŠNIK

23.01.2023 06:18

Vukan na sledećim izborima ide najmanje na 10 poslanika a DNS treći put koji je otišao u provaliju ne prelazi cenzus!

Name

Goran

23.01.2023 06:24

Da imamo funkcionalno pravosuđe to "lajanje" bi drastično smanjilo broj kriminalaca na slobodi. Vjerovatno ni ti ne bi sa slobode pisao komentare.

Name

d

23.01.2023 06:41

Lijepo je biti opoziocijonar, malo radiš, nemaš obaveza i briga nikih, stalno drugi krivi iz vlasti, a sada se krive i međusobom. Oboje ste u narodu prepoznati ajte to raščistite pa pomozite Drašku da vodi grad, vi sada nemate nikog posla nego da sa medijima komunicirate. Sve je uredu ali strategija radna se donosi konsenzusom i radno a ne isključivošći. Da je to takop Teslić bi bio centar opozicije. Sretno, iako ste malo narod razočarali neprofesjonalnim ponašanjem. Shvatite, Draško vodi grad i funkcjoner je sa obavezama, pomozite Drašku i ne rasturajte i ono malo što imate opozicije.

Name

Batar Ljubo Miloš

23.01.2023 08:08

Podrška za precednicu! Živijela Jelena Trivic.

Name

Lisac

23.01.2023 10:20

Da li je ovaj narod ko dodik.sve go lopov i prevarant.čovjeka ovdje nema.pogotovo ne u institucijama.bivši borci,porodice poginulih,invalidi imate li časti i obraza.biće da smo svi mi(čast izuzetcima)dodig.

Name

Srbin

22.01.2023 21:05

Ne moze Drasko protiv SNSD-a kad je vec neformalni clan SNSD-a zajedno sa svojim pulenima poput Drinica i ostalih. A ti Draskovi puleni su sad u Narodnoj Skupstini zahvaljujuci Borenovicu.

ODGOVORITE
Name

Re

23.01.2023 09:41

Dobro bi bilo Jelena da se prizemljiš. Ostavi se malo Vukana i Vaskovića. Za stranku treba tim ljudi. Politika je ostvarenje mogućeg. A tvoj stav mi liči na Dodikov sistem. Lider a svi ostali samo klimaju glavom.

Name

Pitam se

22.01.2023 21:11

Vjerujem da je Jelena iskrena i poštena,ali da li je odabrala pravu partiju da se na takav način dokaže

ODGOVORITE
Name

Bilećanin

22.01.2023 21:20

Pravu partiju je odabrala, jer za sada pravednije nema

Name

Duca

23.01.2023 07:43

Ja sam radio za Nesica u Sokocu, nemogu ja za PDP raditi oni su mi do sad dali sve, posao u MIPu auto sam kupio (mercedes). Pa znate ko sam bio prije u Sokocu. Sad imam stan u Lukavici i Beogradu. Treba mi jos i jos ....

Name

Bilećanin

22.01.2023 21:14

Draga Jelena moja podrška i molba da ne napuštaš pdp. Od osnivanja sam član, a oni koji ne podržavaju tvoj stav neka idu ako misle da ne treba tako. Mnogi iz vlasti bi željeli da ti napustiš pdp. Pozdrav od srca predsjednice.

ODGOVORITE
Name

Уб

23.01.2023 07:51

Поштована Јелена, Твој концепт је изузетно занимљив и прави пут за будућност Српске. Мишљења сам да су поједини чланови неких партија, гласали за Додика и учествовали у крађи гласова у његову корист,само да ти не победиш и да на површину не исплива ИСТИНА.

Name

#

22.01.2023 21:18

Nigdje više nema poštenja ljudi su najkvarljivija roba

ODGOVORITE
Name

Bijeljina

22.01.2023 21:26

Ovo je borba za predsjednika PDP-a.Drasko joj je smetnja.

ODGOVORITE
Name

Re

22.01.2023 23:21

Ne može joj Draško biti konkurent nikako. Koja bi to Partija birala srednjoškolca umjesto Doktora nauka? Draško je izgleda smetnja jer se mali malo osilio.

Name

Račanska

22.01.2023 21:39

A hoćete li raspustiti funkcionere u Bijeljini pošto je većina radila samo za svoj interes i sarasjivala sa rezimom. Rastjerali ste svu omladinu u Go Bijeljina, svojim lažima i obećanjima.

ODGOVORITE
Name

Е Јело

22.01.2023 21:45

Е моја Јело!!! Годинама смо свједоци како ПДПовци издају јединствену опозициу и ту опцију. Никада искрено нисте били против Дофикове опције. Само сте гласали за своје Дофикове кандидате, никада за Тадића, Говедарицу, Шаровића. ЛАГАЛИ СТЕ 20година

ODGOVORITE
Name

Ode Igor Tošić

23.01.2023 09:47

EVO i Tošić sinoć zvanično ode. Znalo se to ima mjesec. Smišljao samo rezlog!!!!!

Name

Mladen

22.01.2023 22:08

Očiti da Ivanić nemože više da sačuva PDP zajedno sa Borenovićem,Crnatkom i Pekićkom i da će ako je ne proda ona završiti u starom gvožđu ispod cenzusa.Kad vidimo ko će biti predsjednik znaćmo jeli PDP prodan i ako jeste,zavisno od toga ko če biti presjedni lako ćmo doći do zaključka ko bi mogao biti kupac. Treba sačekati i unutrastranačke izbore u SDS,jer je izvesno da će doći do određenih pregrupisavanja unutra aktuelne opozicije...

ODGOVORITE
Name

Domaci

22.01.2023 22:11

Tako je Jelena! Ako nece beskompromisnu borbu protiv rezima, onda izadji i napravi svoju partiju!

ODGOVORITE
Name

Marinko

22.01.2023 22:15

Pa u skupštini se vidi da PDP nije jedinstven.Sve se vidi po diskusijama

ODGOVORITE
Name

Срби

22.01.2023 22:46

Остала досљедна, није признала покрадене изборе, није узела „утјешне" функције, истрајна да настави борбу. ПДП нека бира или са Јеленом на врх или нека се угаси.

ODGOVORITE
Name

Nenad

22.01.2023 22:49

Jelena, i ja tako mislim na 2 stolice se ne moze sjediti...one su dijametralo postavljene...imate moju podrsku... Jelena,,,...

ODGOVORITE
Name

Braco

22.01.2023 23:24

Sve je jasno.Nema kod poštene Jelene uvijanja.Ili jesi ili nisi. Mnogi u PDP bi se j....i da im ne uđe.Počev od počasnog predsjednika Ivanića. Nemoj brate okolišavati, nazovi stvar pravim imenom. Vukan je etalon za borbu. Na vama koji vodite PDP je izbor i odluka da li ste sa Jelenom ili bez nje. Srećno!

ODGOVORITE
Name

(((((

23.01.2023 04:46

OVAJ PDP - e CE ZAVRSITI KAO PAVICEVA STRANKA DNS IZGLEDA DA I U PDP - u RADE SAMO ZA SVOJ INTERES OSIM JELENE ÙŹĎÀMO SE U BOGA DA CE NJOJ I VUKANOVICU POSLATI CLANOVE KOJI IM PRIPADAJU

Name

Nada

23.01.2023 07:16

Vukan i Jelena, njihovo dosadašnje političko delovanje, pokazuju kako se teško ruši korumpirani i lopovski režim. Divni su to mladi ljudi, zajedno sa Ljubišom i Govedaricom ruše sistem. Izgleda da se i Borenović oslobodio.

Name

Sydney

23.01.2023 01:22

Vidim vecina u komentarima podrzava jelenu da osnuje stranku sa vukanovicem.Pa i ako se odvoji od pdp ona ce privuc sebi pristalice djela pdp, Opet dodik ne gubi na snazi i popularnosti posto ovi iz opozicije svremena na vreme otimaju jedni drugim pristalice,Koliko jaca pdp toliko oslabi sds ,koliko ojaca vukanovic toliko se smanji podrska pdp i sds.To se jasno vidi po osvojenim mandatima,Vukan je osvojio 4 poslanicka mjesta ali je zato sds i pdp osvojili manje U RS je mozda 1/4 gradana za opoziciju i ove tri opozicione stranke se medusobno bore ko ce sebi privuc vecu podrsku u tih 1/4 gradana

ODGOVORITE
Name

Goran

23.01.2023 09:19

Vidi se da živiš daleko od RS. Za opoziciju je bar 3/4 stanovništva, ali to ne smiju svi javno da priznaju. Problem je što samo pola stanovništva izlazi na izbore. Kako svi Dodikovi moraju glasati, a i ukrade se dobar dio glasova, to imamo ovo šta imamo.

Name

Rambo

23.01.2023 09:39

Vidim da ti je racunica kao onom predsjedniku regulatorne agencije za struju!Po tebi je 3/4 naroda za baju i po tom se vidi da si pao s marsa!Ako Jelena ne bude predsjednik PDPa i Ljubisa SDSa,nema nista od tih stranaka!

Name

Idealno

23.01.2023 11:00

E jesi,, velikodušan" u procjeni 1/4... A šta ako bi ta nova stranka počela,, otkidati" glasače od vladajućih?

Name

Gladni borac sa 65 godina

23.01.2023 05:24

Nemaš ti Jelena u stranci nikog kome možeš 100% vjerovati,sve su to ljudi koji bi bili Dodik,samo da im se pruži prilika. Časni ljudi na koje možeš računati su Petrović Ljubiša i Vukanović Nebojša. To se već iskristalisalo po inerciji,jer kroz sva ova dešavanja i "poraze",nisu ni jednom riječju dali do znanja da bi mogli prevariti narod i prići pogubnoj politici Milorada Dodika,koji je alfa i omega svakog mogućeg zla u ovoj našoj zajednici.A svi ostali su mu samo za jednokratnu upotrebu kao wc papir.

ODGOVORITE
Name

Koroslav

23.01.2023 08:42

Tko ti je kriv?Nevredi gladan srat.Puške ponovo u ruke.

Name

NEUK

23.01.2023 06:28

PODRSKA JELENI TREBA RASCISTITI SA ONIMA KOJI SU PRODUZENA RUKA SNSD

ODGOVORITE
Name

ПРЕДСЈЕДНИЦА

23.01.2023 06:28

Браво ПРЕДСЈЕДНИЦЕ! ПДП треба да се изјасни или Јелена или Драшко. Њих двоје су суште супротности. Јелена поштена и искрена, Драшко игра на кварно. Издао је Јелену, Јелена њега није. За Јелену искрено мислим да би јој било лакше основати другу партију него чистити ПДП од лажних опозиционара. Симбиоза се види у многим Општинама гдје је ПДП на власти и наравно и у Граду Бања Лука. Јелена добро познаје ситуацију док оставља могућност останка у ПДП-у. Срећно ти ПРЕДСЈЕДНИЦЕ!!!

ODGOVORITE
Name

Zlatan

23.01.2023 06:32

Samo naprijed. Svoje stavove ne mijenjaj. Imaš podršku naroda.

ODGOVORITE
Name

Горанка

23.01.2023 06:32

Шта год одлучиш Јелена биће ти тешко. Ако си ти спремна на тако велику жртву, па и ми који те подржавамо морамо бити спремни на пожртвован рад. Уз тебе смо ПРЕДСЈЕДНИЦЕ.

ODGOVORITE
Name

Zizi

23.01.2023 07:20

Nije to borba protiv rezima nego protiv RS. To je maloumno. Nakon 5 mjeseci ti jos pricas o pokradenim izborima. To je zavrseno. Vlast postoji i ides dalje. U PDP ti nemas napredak. Ostavi stranku i politiku. Posveti de djeci i porodici.

ODGOVORITE
Name

JELENA

23.01.2023 07:27

sav pošten narod je uz tebe izdrži do kraja TI si jedina koje se Milokrad boji

ODGOVORITE
Name

Pero

23.01.2023 07:58

Ko je sinoć napustio Pdp? Sakan i ko jos? Bitno da Mihajlica sjedi u prvom redu Propast

ODGOVORITE
Name

Miki

23.01.2023 08:09

Neznam za ovu gospodju (koju sam mnogo cijenio sve do poslednjih izbora) ali mene bi bilo malo stid da se svaki izlazak u javnost sada svodi na ljagu i pljuvanje. Nadam se da će se uspeti izboriti za tu toliko važnu poziciju u toj nekada bitnoj partiji samo što sam isto tako ubijedjen da je njena pretenzija ka važnim državnim funkcijama samo san pogotovo posle ovih brukanja. Nije ni čudo što Dodik opstaje ovoliko godina i radi sta hoće, smatrajući državu za privatnu prćiju pored ovakvih protiv kandidata...jad i bjeda

ODGOVORITE
Name

Tatar

23.01.2023 10:09

A u prevodu narodnim rječnikom rečeno vi izmedju sebe morate napraviti čistku i reda a onda će sve biti lakse

Name

Re Miki

23.01.2023 10:11

Samo si zaboravio da spomenes da je Dodik pokrao izbore, kao i u nazad dva ciklusa, narod je izabrao ovu gospodju i ti to dobro znaš. Zato botu javi se čeka te bajat sendvič.

Name

Kaže N1

23.01.2023 08:55

Ključa u PDP, pale su prve i ostavke.

ODGOVORITE
Name

Glamoc

23.01.2023 09:04

Poslije onakve bruke oko izbora ja ne znam odakle joj hrabrost da se uopste pojavi u javnosti.

ODGOVORITE
Name

Zizi

23.01.2023 10:19

Pa zar jos uvjek pricate o izbornoj kradji. Pa vi Jos tapkate u mjestu. Dobro je sto niste pobjedili.

ODGOVORITE
Name

+

23.01.2023 11:16

BRAVO NAŠA PREDSJEDNICE JELENA. SLAŽEM SE SA NASLOVOM POTPUNO. DUGO NEMAM VREMENA DA SE JAVLJAM I NISAM PROČITAO SAV OVAJ KOMENTAR. NEMA NAPRETKA SA DOMAĆIM I INTERNIM IZDAJNICIMA. SAMO NAPRIJED. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Lazar

23.01.2023 14:19

Izasla samo nesto da kaze! I sad ce je opet vodati ko mecku po vasaru.

ODGOVORITE
Name

Dule

23.01.2023 14:33

Jelena moraš da promijeniš ponašanje, stvarno nije ti u redu da tako ispoljavaš mržnju, to nije dobro za tebe, nije dobro za posao koji obavljaš, ponašaš se kao neka nepismena uličarka.

ODGOVORITE
Name

Dule, duvaj

23.01.2023 15:15

Dr. Jelena Trivic je profesor univerziteta, supruga, majka i gospodja. Njen vokabular je i vise nego pristojan, i nikoga nije uvrijedila. Ti, bolje obrati paznju na urlikanje svog crvenog ``boga`` i njegovih apostola, koji svojom fukarestinom i primitivizmom sramote RS i njen narod.

Name

Miroslav

23.01.2023 14:43

Malo ce ih ostati?

ODGOVORITE
Name

Pricao jedan cika

23.01.2023 20:49

Imao poverenja u gospodju politicarku a ona kao prava engleskinja ili britanka.

ODGOVORITE
Name

*

24.01.2023 08:19

Oće žena komandu bez kapitala a učila ekonomiju