"Они који су блиски власти морају се удаљити из странке"

“Овдје се мора поставити јасан концепт, или сте потпуно, потпуно против режима или сте потпуно алтернатива режиму или сте само на папиру опозициона партија у којој има мало и ових и оних”, каже тврдећи да под истим кровом нема мјеста за та два концепта и да се сви они који су блиски власти морају удаљити из странке.

Република Српска 22.01.2023 | 21:45
"Они који су блиски власти морају се удаљити из странке"

 За сада је познато да Јелена Тривић остаје у странци, а за Н1 је казала да ће у наредним мјесецима одлучити хоће ли то бити и коначна одлука.

“Ја нисам никада ни излазила из ПДП. Ја сам смањила своје активности унутар ПДП, али да ли ћу остати и у којем обиму то ћемо видјети у наредних неколико мјесеци”, рекла је она.

Како је истакла, најважније јој је да је ПДП изашао за закључком да су избори за предсједника Републике Српске покрадени.

“Званичан став ПДП од данас да ми не признајемо резултате за предсједника Републике Српске. Побједа је била, али је отета”, истакла је она.

Може ли јој тај закључак бити упориште да уђе у трку за фотељу предсједника странке, с обзиром на то да су пред ПДП унутарстраначки избори Тривићева одговара.

“Ја бих, какво је тренутно расположење могла бити кандидат за предсједника странке и та би одлука била донесена једногласно”, каже и додаје да је прије тога потребно да се странка опредијели у којем од два правца мисли ићи.

“Овдје се мора поставити јасан концепт, или сте потпуно, потпуно против режима или сте потпуно алтернатива режиму или сте само на папиру опозициона партија у којој има мало и ових и оних”, каже тврдећи да под истим кровом нема мјеста за та два концепта и да се сви они који су блиски власти морају удаљити из странке.

Њен долазак на сједницу Главног одбора, каже, не значи са ће ту и остати. На питање да ли очекује да се странка одреди према њеним наводима да је Драшко Станивуковић саучествовао у изборној крађи на рачун Милорада Додика одговара да су то процеси. Ипак, напомиње и како је за исту изјаву нико није демантовао.

Тврди и да је Станивуковић подржао закључак ПДП о покраденим изборима, али напомиње и како он то јавно никада није на тај начин рекао.

“Ја сам дошла на сједницу Главног одбора да се захвалим свим људима који су искрено радили за побједу народа и она је била, али ми је отета. Моја је обавеза да се захвалим људима који су ме подржали”, истакла је. Све остало понавља није питање ње и Станивуковића, већ два концепта.

“Није то питање нас двоје, то је питање два концепта. Ја сам рекла како ја видим странку у којој нема мјеста за оне који се на било који начин приближавају са режимом, он је за неку блажу варијанту”, каже.

Да би остала у ПДП тврди, то би морала бити странка која је бескомпромисно против политике актуелне власти

“То би морао бити такав ПДП и по дубини и по ширини и групно и појединачно и свакако”, каже Тривићева.

Очекује да се и прије Сабора странке који би требао бити крајем године одреди којим концептом ће ПДП.

У Бањалуци је данас одржана сједница Главног одбра те странке.

(БН Фото/Архива)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

и

22.01.2023 21:03

И шта онда? Ко Вукан 4 посланика па лајање у празно 4 год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2023 21:20

Видицес колико це вукан имати посланика на следећим изборима и сада су му отели пар посланика

Name

Сyднеy

23.01.2023 01:29

Па вецини ових странака циљ је да освоје 4 посланицка мјеста у скупстини да могу основат посланицки клуб сто им омогуцава да добију слузбено возило и возаца .После ко Тито сједи у топлој куци или стану и цека да по њега доде софер са угријаним аутом који му отвара задња врата као великом господину и дрзавнику.Има ту јос којекаквих повластица које узивају кад имају посланицки клуб

Name

Ре И

23.01.2023 06:15

Остајем при томе да сви нису исти!!! Мало их је као Вукан и Јелена, а много више оних других:лопова, криминалаца, ухљеба, улизица, дупелизаца, шверцера, ииииии сваке мраке и багре. Принцип је био и остао Принцип.

Name

КРАЈИШНИК

23.01.2023 06:18

Вукан на следећим изборима иде најмање на 10 посланика а ДНС трећи пут који је отишао у провалију не прелази цензус!

Name

Горан

23.01.2023 06:24

Да имамо функционално правосуђе то "лајање" би драстично смањило број криминалаца на слободи. Вјероватно ни ти не би са слободе писао коментаре.

Name

д

23.01.2023 06:41

Лијепо је бити опозиоцијонар, мало радиш, немаш обавеза и брига никих, стално други криви из власти, а сада се криве и међусобом. Обоје сте у народу препознати ајте то рашчистите па помозите Драшку да води град, ви сада немате никог посла него да са медијима комуницирате. Све је уреду али стратегија радна се доноси консензусом и радно а не искључивошћи. Да је то такоп Теслић би био центар опозиције. Сретно, иако сте мало народ разочарали непрофесјоналним понашањем. Схватите, Драшко води град и функцјонер је са обавезама, помозите Драшку и не растурајте и оно мало што имате опозиције.

Name

Батар Љубо Милош

23.01.2023 08:08

Подршка за прецедницу! Живијела Јелена Тривиц.

Name

Лисац

23.01.2023 10:20

Да ли је овај народ ко додик.све го лопов и преварант.човјека овдје нема.поготово не у институцијама.бивши борци,породице погинулих,инвалиди имате ли части и образа.биће да смо сви ми(част изузетцима)додиг.

Name

Србин

22.01.2023 21:05

Не мозе Драско против СНСД-а кад је вец неформални цлан СНСД-а заједно са својим пуленима попут Дриница и осталих. А ти Драскови пулени су сад у Народној Скупстини захваљујуци Бореновицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.01.2023 09:41

Добро би било Јелена да се приземљиш. Остави се мало Вукана и Васковића. За странку треба тим људи. Политика је остварење могућег. А твој став ми личи на Додиков систем. Лидер а сви остали само климају главом.

Name

Питам се

22.01.2023 21:11

Вјерујем да је Јелена искрена и поштена,али да ли је одабрала праву партију да се на такав начин докаже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билећанин

22.01.2023 21:20

Праву партију је одабрала, јер за сада праведније нема

Name

Дуца

23.01.2023 07:43

Ја сам радио за Несица у Сокоцу, немогу ја за ПДП радити они су ми до сад дали све, посао у МИПу ауто сам купио (мерцедес). Па знате ко сам био прије у Сокоцу. Сад имам стан у Лукавици и Београду. Треба ми јос и јос ....

Name

Билећанин

22.01.2023 21:14

Драга Јелена моја подршка и молба да не напушташ пдп. Од оснивања сам члан, а они који не подржавају твој став нека иду ако мисле да не треба тако. Многи из власти би жељели да ти напустиш пдп. Поздрав од срца предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уб

23.01.2023 07:51

Поштована Јелена, Твој концепт је изузетно занимљив и прави пут за будућност Српске. Мишљења сам да су поједини чланови неких партија, гласали за Додика и учествовали у крађи гласова у његову корист,само да ти не победиш и да на површину не исплива ИСТИНА.

Name

#

22.01.2023 21:18

Нигдје више нема поштења људи су најкварљивија роба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

22.01.2023 21:26

Ово је борба за предсједника ПДП-а.Драско јој је сметња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2023 23:21

Не може јој Драшко бити конкурент никако. Која би то Партија бирала средњошколца умјесто Доктора наука? Драшко је изгледа сметња јер се мали мало осилио.

Name

Рачанска

22.01.2023 21:39

А хоћете ли распустити функционере у Бијељини пошто је већина радила само за свој интерес и сарасјивала са резимом. Растјерали сте сву омладину у Го Бијељина, својим лажима и обећањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Јело

22.01.2023 21:45

Е моја Јело!!! Годинама смо свједоци како ПДПовци издају јединствену опозициу и ту опцију. Никада искрено нисте били против Дофикове опције. Само сте гласали за своје Дофикове кандидате, никада за Тадића, Говедарицу, Шаровића. ЛАГАЛИ СТЕ 20година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оде Игор Тошић

23.01.2023 09:47

ЕВО и Тошић синоћ званично оде. Знало се то има мјесец. Смишљао само резлог!!!!!

Name

Младен

22.01.2023 22:08

Очити да Иванић неможе више да сачува ПДП заједно са Бореновићем,Црнатком и Пекићком и да ће ако је не прода она завршити у старом гвожђу испод цензуса.Кад видимо ко ће бити предсједник знаћмо јели ПДП продан и ако јесте,зависно од тога ко че бити пресједни лако ћмо доћи до закључка ко би могао бити купац. Треба сачекати и унутрастраначке изборе у СДС,јер је извесно да ће доћи до одређених прегруписавања унутра актуелне опозиције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци

22.01.2023 22:11

Тако је Јелена! Ако неце бескомпромисну борбу против резима, онда изадји и направи своју партију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

22.01.2023 22:15

Па у скупштини се види да ПДП није јединствен.Све се види по дискусијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби

22.01.2023 22:46

Остала досљедна, није признала покрадене изборе, није узела „утјешне" функције, истрајна да настави борбу. ПДП нека бира или са Јеленом на врх или нека се угаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

22.01.2023 22:49

Јелена, и ја тако мислим на 2 столице се не мозе сједити...оне су дијаметрало постављене...имате моју подрску... Јелена,,,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

22.01.2023 23:24

Све је јасно.Нема код поштене Јелене увијања.Или јеси или ниси. Многи у ПДП би се ј....и да им не уђе.Почев од почасног предсједника Иванића. Немој брате околишавати, назови ствар правим именом. Вукан је еталон за борбу. На вама који водите ПДП је избор и одлука да ли сте са Јеленом или без ње. Срећно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

(((((

23.01.2023 04:46

ОВАЈ ПДП - е ЦЕ ЗАВРСИТИ КАО ПАВИЦЕВА СТРАНКА ДНС ИЗГЛЕДА ДА И У ПДП - у РАДЕ САМО ЗА СВОЈ ИНТЕРЕС ОСИМ ЈЕЛЕНЕ ÙŹĎÀМО СЕ У БОГА ДА ЦЕ ЊОЈ И ВУКАНОВИЦУ ПОСЛАТИ ЦЛАНОВЕ КОЈИ ИМ ПРИПАДАЈУ

Name

Нада

23.01.2023 07:16

Вукан и Јелена, њихово досадашње политичко деловање, показују како се тешко руши корумпирани и лоповски режим. Дивни су то млади људи, заједно са Љубишом и Говедарицом руше систем. Изгледа да се и Бореновић ослободио.

Name

Сyднеy

23.01.2023 01:22

Видим вецина у коментарима подрзава јелену да оснује странку са вукановицем.Па и ако се одвоји од пдп она це привуц себи присталице дјела пдп, Опет додик не губи на снази и популарности посто ови из опозиције свремена на време отимају једни другим присталице,Колико јаца пдп толико ослаби сдс ,колико ојаца вукановиц толико се смањи подрска пдп и сдс.То се јасно види по освојеним мандатима,Вукан је освојио 4 посланицка мјеста али је зато сдс и пдп освојили мање У РС је мозда 1/4 градана за опозицију и ове три опозиционе странке се медусобно боре ко це себи привуц вецу подрску у тих 1/4 градана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.01.2023 09:19

Види се да живиш далеко од РС. За опозицију је бар 3/4 становништва, али то не смију сви јавно да признају. Проблем је што само пола становништва излази на изборе. Како сви Додикови морају гласати, а и украде се добар дио гласова, то имамо ово шта имамо.

Name

Рамбо

23.01.2023 09:39

Видим да ти је рацуница као оном предсједнику регулаторне агенције за струју!По теби је 3/4 народа за бају и по том се види да си пао с марса!Ако Јелена не буде предсједник ПДПа и Љубиса СДСа,нема ниста од тих странака!

Name

Идеално

23.01.2023 11:00

Е јеси,, великодушан" у процјени 1/4... А шта ако би та нова странка почела,, откидати" гласаче од владајућих?

Name

Гладни борац са 65 година

23.01.2023 05:24

Немаш ти Јелена у странци никог коме можеш 100% вјеровати,све су то људи који би били Додик,само да им се пружи прилика. Часни људи на које можеш рачунати су Петровић Љубиша и Вукановић Небојша. То се већ искристалисало по инерцији,јер кроз сва ова дешавања и "поразе",нису ни једном ријечју дали до знања да би могли преварити народ и прићи погубној политици Милорада Додика,који је алфа и омега сваког могућег зла у овој нашој заједници.А сви остали су му само за једнократну употребу као wц папир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

23.01.2023 08:42

Тко ти је крив?Невреди гладан срат.Пушке поново у руке.

Name

НЕУК

23.01.2023 06:28

ПОДРСКА ЈЕЛЕНИ ТРЕБА РАСЦИСТИТИ СА ОНИМА КОЈИ СУ ПРОДУЗЕНА РУКА СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕДСЈЕДНИЦА

23.01.2023 06:28

Браво ПРЕДСЈЕДНИЦЕ! ПДП треба да се изјасни или Јелена или Драшко. Њих двоје су суште супротности. Јелена поштена и искрена, Драшко игра на кварно. Издао је Јелену, Јелена њега није. За Јелену искрено мислим да би јој било лакше основати другу партију него чистити ПДП од лажних опозиционара. Симбиоза се види у многим Општинама гдје је ПДП на власти и наравно и у Граду Бања Лука. Јелена добро познаје ситуацију док оставља могућност останка у ПДП-у. Срећно ти ПРЕДСЈЕДНИЦЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златан

23.01.2023 06:32

Само напријед. Своје ставове не мијењај. Имаш подршку народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горанка

23.01.2023 06:32

Шта год одлучиш Јелена биће ти тешко. Ако си ти спремна на тако велику жртву, па и ми који те подржавамо морамо бити спремни на пожртвован рад. Уз тебе смо ПРЕДСЈЕДНИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

23.01.2023 07:20

Није то борба против резима него против РС. То је малоумно. Након 5 мјесеци ти јос прицас о покраденим изборима. То је заврсено. Власт постоји и идес даље. У ПДП ти немас напредак. Остави странку и политику. Посвети де дјеци и породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕЛЕНА

23.01.2023 07:27

сав поштен народ је уз тебе издржи до краја ТИ си једина које се Милокрад боји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

23.01.2023 07:58

Ко је синоћ напустио Пдп? Сакан и ко јос? Битно да Михајлица сједи у првом реду Пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.01.2023 08:09

Незнам за ову господју (коју сам много цијенио све до последњих избора) али мене би било мало стид да се сваки излазак у јавност сада своди на љагу и пљување. Надам се да ће се успети изборити за ту толико важну позицију у тој некада битној партији само што сам исто тако убиједјен да је њена претензија ка важним државним функцијама само сан поготово после ових брукања. Није ни чудо што Додик опстаје оволико година и ради ста хоће, сматрајући државу за приватну прћију поред оваквих против кандидата...јад и бједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

23.01.2023 10:09

А у преводу народним рјечником речено ви измедју себе морате направити чистку и реда а онда ће све бити лаксе

Name

Ре Мики

23.01.2023 10:11

Само си заборавио да споменес да је Додик покрао изборе, као и у назад два циклуса, народ је изабрао ову господју и ти то добро знаш. Зато боту јави се чека те бајат сендвич.

Name

Каже Н1

23.01.2023 08:55

Кључа у ПДП, пале су прве и оставке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоц

23.01.2023 09:04

Послије онакве бруке око избора ја не знам одакле јој храброст да се уопсте појави у јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

23.01.2023 10:19

Па зар јос увјек прицате о изборној крадји. Па ви Јос тапкате у мјесту. Добро је сто нисте побједили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

23.01.2023 11:16

БРАВО НАША ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ЈЕЛЕНА. СЛАЖЕМ СЕ СА НАСЛОВОМ ПОТПУНО. ДУГО НЕМАМ ВРЕМЕНА ДА СЕ ЈАВЉАМ И НИСАМ ПРОЧИТАО САВ ОВАЈ КОМЕНТАР. НЕМА НАПРЕТКА СА ДОМАЋИМ И ИНТЕРНИМ ИЗДАЈНИЦИМА. САМО НАПРИЈЕД. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

23.01.2023 14:19

Изасла само несто да казе! И сад це је опет водати ко мецку по васару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

23.01.2023 14:33

Јелена мораш да промијениш понашање, стварно није ти у реду да тако испољаваш мржњу, то није добро за тебе, није добро за посао који обављаш, понашаш се као нека неписмена уличарка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле, дувај

23.01.2023 15:15

Др. Јелена Тривиц је професор универзитета, супруга, мајка и господја. Њен вокабулар је и висе него пристојан, и никога није увриједила. Ти, боље обрати пазњу на урликање свог црвеног ``бога`` и његових апостола, који својом фукарестином и примитивизмом срамоте РС и њен народ.

Name

Мирослав

23.01.2023 14:43

Мало це их остати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прицао један цика

23.01.2023 20:49

Имао поверења у господју политицарку а она као права енглескиња или британка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

*

24.01.2023 08:19

Оће жена команду без капитала а учила економију