Loznica: Braća iz Lipničkog Šora umrla u istom danu

Koliko može biti jaka bratska ljubav, da srce bukvalno stane od tuge pokazuje jučerašnji tragični događaj iz Lipničkog Šora kod Loznice. U istom danu izdahnula su dva rođena brata, Milan (47) i dve godine stariji Milisav (49) Maksimović, prvi u Sloveniji, a drugi u Srbiji posle saznanja šta se desilo.

Srbija 29.01.2023 | 21:20
Loznica: Braća iz Lipničkog Šora umrla u istom danu

Mlađi brat, koji je bio gluvonem, nalazio se na fudbalskom turniru u Sloveniji, a onda je stigla vest da je tamo iznenada preminuo.

- Milan je bio vrlo dobar fudbaler, koliko znam bio je član FK Sloge iz našeg sela za koju je povremeno igrao, inače, za njega zna cela bivša Juga. Bio je član naše reprezentacije gluvonemih ososba i veoma uspešno je nosi državni dres. Kako sam čuo igrao je juče taj nesrećni turnir kada mu je pozlilo na utakmici, a izgleda da je srce upitanju. Nažalost, nije mu bilo spasa žali brata, sve to bilo je u nekih sat vremena posle strašne vesti iz Slovenije – priča jedan meštanin Lipničkog Šora u kome su svi potreseni zlom sudbinom Maksimovića.

To su javili njegovima i Milisava je takav tragična vest strašno pogodila.

- Kažu da je pokušavao da uteši njihovu majku, a onda je u jednom trenutku izašao iz kuće. Našli su ga ubrzo mrtvog u dvorištu. Valjda srce nije moglo da izdrži, nije mogao da prežali brata. Sve to dogodilo se u nekih sat vremena posle strašne vesti iz Slovenije – priča naš sagovornik.

Za braću kažu da su bili dobri i vredni ljudi. Relativno rano su ostali bez oca pa su se borili kroz život i bili jako vezani. To je jedna vrlo jednostavna, pitoma porodica, a njih dvojica uvek spremni da pomognu ako kome mogu, kažu njihove komšije i prijatelji zatečeni velikom tragedijom.

Iza njih su ostale supruge, majka, i petoro dece, Milisav ih ima troje, a Milan dvoje.

Kada će biti sahrana meštani ne znaju, ali pretpostvaljaju da će braća biti zajedno ispraćena na večni počinak. Inače, na društvenim mrežama je osvanuo danas apel da se pomogne porodici oko troškova dopremanja Milanovog tela iz Slovenije u Lipnički Šor.

(Kurir.rs/T.I. Foto: Foto: Printscreen, Privatna Arhiva) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Marko

29.01.2023 22:07

Tuga.Saucesce porodicama.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

29.01.2023 22:17

Vječnaja pamjat

ODGOVORITE
Name

De.ka

30.01.2023 05:44

Saucesce porodici

ODGOVORITE
Name

klokan

30.01.2023 08:02

pokojim dusi neka u miru pocivaju a gospod neka podari snage i razuma njihovoj crnoj majci da podigne njihovu djecu barsujoj ostavili uspomenu

ODGOVORITE
Name

Otaharin

30.01.2023 15:00

Tuga, ogromna.. Saučešće majci i djecici.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

30.01.2023 20:53

Velika tuga i zalost,iskreno saucesce porodicama

ODGOVORITE