Лозница: Браћа из Липничког Шора умрла у истом дану

Колико може бити јака братска љубав, да срце буквално стане од туге показује јучерашњи трагични догађај из Липничког Шора код Лознице. У истом дану издахнула су два рођена брата, Милан (47) и две године старији Милисав (49) Максимовић, први у Словенији, а други у Србији после сазнања шта се десило.

Србија 29.01.2023 | 21:20
Лозница: Браћа из Липничког Шора умрла у истом дану

Млађи брат, који је био глувонем, налазио се на фудбалском турниру у Словенији, а онда је стигла вест да је тамо изненада преминуо.

- Милан је био врло добар фудбалер, колико знам био је члан ФК Слоге из нашег села за коју је повремено играо, иначе, за њега зна цела бивша Југа. Био је члан наше репрезентације глувонемих ососба и веома успешно је носи државни дрес. Како сам чуо играо је јуче тај несрећни турнир када му је позлило на утакмици, а изгледа да је срце упитању. Нажалост, није му било спаса жали брата, све то било је у неких сат времена после страшне вести из Словеније – прича један мештанин Липничког Шора у коме су сви потресени злом судбином Максимовића.

То су јавили његовима и Милисава је такав трагична вест страшно погодила.

- Кажу да је покушавао да утеши њихову мајку, а онда је у једном тренутку изашао из куће. Нашли су га убрзо мртвог у дворишту. Ваљда срце није могло да издржи, није могао да прежали брата. Све то догодило се у неких сат времена после страшне вести из Словеније – прича наш саговорник.

За браћу кажу да су били добри и вредни људи. Релативно рано су остали без оца па су се борили кроз живот и били јако везани. То је једна врло једноставна, питома породица, а њих двојица увек спремни да помогну ако коме могу, кажу њихове комшије и пријатељи затечени великом трагедијом.

Иза њих су остале супруге, мајка, и петоро деце, Милисав их има троје, а Милан двоје.

Када ће бити сахрана мештани не знају, али претпостваљају да ће браћа бити заједно испраћена на вечни починак. Иначе, на друштвеним мрежама је освануо данас апел да се помогне породици око трошкова допремања Милановог тела из Словеније у Липнички Шор.

(Курир.рс/Т.И. Фото: Фото: Принтсцреен, Приватна Архива) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Марко

29.01.2023 22:07

Туга.Сауцесце породицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

29.01.2023 22:17

Вјечнаја памјат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Де.ка

30.01.2023 05:44

Сауцесце породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

клокан

30.01.2023 08:02

покојим дуси нека у миру поцивају а господ нека подари снаге и разума њиховој црној мајци да подигне њихову дјецу барсујој оставили успомену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

30.01.2023 15:00

Туга, огромна.. Саучешће мајци и дјецици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

30.01.2023 20:53

Велика туга и залост,искрено сауцесце породицама

ОДГОВОРИТЕ