Podrška Ljubiši Petroviću u borbi protiv mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom

Semberci se neće odreći gradonačelnika koji ima integritet, slobodu da odlučuje o bitnim pitanjima, usađene moralne vrijednosti i koji ni po koju cijenu ne želi da radi protiv interesa građana koji su ga izabrali.

Republika Srpska 31.01.2023 | 07:30
Podrška Ljubiši Petroviću u borbi protiv mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom

- Gradonačelnik Ljubiša Petrović i ja smo prije četiri godine zajedno ušli u političku arenu bez pravog političkog iskustva i goloruki, sa razbijenom stranačkom vojskom, nedovoljno poznati javnosti, građanima i medijima. Ti lokalni izbori 2020. godine nisu predstavljali samo borbu za opstanak Srpske demokratske stranke u drugom po veličini gradu u Republici Srpskoj, već i šansu da kao „nova lica u politici“ afirmišemo nove ideje i poštenje.

Ovo u otvorenom pismu građanima Bijeljine piše poslanica Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirjana Orašanin.

Podsjeća da su tada ona i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović tada 2020. godine bacili u lice rukavicu tadašnjoj političkoj praksi u kojoj pojedinac i mali krug dvorskih saradnika odlučuje o sudbini jednog grada i regije.

"Znali smo da Bijeljinu treba da pozicioniramo kao regionalni centar sa potencijalima za razvoj i investiranje, ulaganje u preduzetništvo i poljoprivredu, subvencijama za ranjive kategorije, bogatim kulturnim i društvenim životom, ubrzanom urbanizacijom i efikasnim i transparentnim radom komunalnih preduzeća", navodi ona i dodaje:

"Da ne kažu da sami sebe hvalimo molim vas da pažljivo pročitate argumentovane izvještaje na linkovima koja su objavila udruženja građana u saradnji sa medijima koji prate i izvještavaju o obećanjima gradonačelnika, realizaciji i projektima u toku  - ISTINOMJER  -mjere za oporavak realnog sektora i pravljenje boljih uslova za poljoprivrednike, besplatan prevoz za đake, te kvalitetnije uslove za život u selima."

Pored navedenog gradonačelnik je, kako navodi Orašanin, sproveo i značajne odluke koje se odnose na pomoć penzionerima, obogatio je kulturni život grada, uveo nove zabavne sadržaje, a dio toga smo vidjeli i tokom manifestacije „Zimski korzo“.

NEŠTO JAKO VAŽNO!

Orašanin dalje ukazuje da je Bijeljina prva lokalna jedinica u Republici Srpskoj, a jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini, u kojoj je nedjelja proglašena za neradni dan.  

Ona priznaje da je njen pristup ovom pitanju bio drugačiji i da je glasala protiv te odluke u gradskoj skupštini, jer se zalagala kao ekonomista i privrednik za pojačane inspekcijske kontrole i naknade za rad nedjeljom.

"Kada sam gradonačelniku rekla da ćemo pored nezadovoljstva malih i srednjih preduzetnika i tržnih centara imati i lošije ekonomske rezultate pa čak i porast nezaposlenosti, podsjetio me je na obećanje da stvaramo grad po mjeri čovjeka i da prihvata punu odgovornost koju ova odluku nosi", navela je.

Gradonačelnikova borba za dobrobit svih građana je zasnovana, prema njenom mišljenju, i na činjenici da je po profesiji ljekar. Ubijeđena je da bi sa jednakom predanošću liječio svakog pacijenta bez obzira na porijeklo, status, vjersko ili nacionalno opredjeljenje.

"Bila sam ponosna kada je gradonačelnik srdačno i domaćinski otvarao vrata našeg grada gostima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, inostranstva, naše dijaspore – diplomatima, ekonomistima, predstavnicima udruženja, vjerskim poglavarima. Bijeljina se zbog toga po dobru poznaje, a predstavlja je čovjek koji se ne odriče srpskog identiteta, ali koji zna kako da gradi mostove među ljudima, gradovima i državama", konstatuje ona u otvorenom pismu, upućenom sugrađanima Bijeljine.

Kaže da politički oponenti zamjeraju gradonačelniku da se, za njihov ukus, previše često obraća građanima putem društvenih mreža.

"Oni valjda zaboravljaju da mi, koji nismo na vlasti u Republici Srpskoj nemamo šansu da gostujemo u medijima osim na BN televiziji. Zbog toga se na društvenim mrežama redovno čuje glas gradonačelnika i vide fotografije sa događaja na kojima je prisutan", smatra ona i dodaje da je mišljenja da je opoziv je ona,

Prema njenim riječima, gradonačelnik je, kao svaki mlad, misleći i obrazovan čovjek, imao potrebu da ukaže na činjenicu da smo kao društvo na vrhu ljestvice po lošim pojavama: inflaciji, korupciji, odlivu stanovnika, ekologiji. Neki analitičari tvrde da to nije njegova uloga, već samo dešavanja na lokalnom nivou.

"Mi znamo da se on sa jednakom posvećenošću i dosljednošću bori protiv svih negativnih pojava u našem gradu, baš kao i u društvu u kojem živimo i u tome i jeste njegova veličina i snaga". 

Zbog toga, kaže ona, ova borba između „Davida i Golijata“ traje od početka mandata.

SEMBERCI SE NEĆE ODREĆI GRADONAČELNIKA

"Gradonačelnik je dokazao da je i bez skupštinske većine, u složenim i teškim uslovima, ipak moguće raditi više, bolje i drugačije od političke konkurencije", navela je Orašanin i naglasila da građani vjeruju gradonačelniku jer znaju da nije čovjek koji će ih ispraznim frazama udaljiti od realnosti i boljeg života, a sebe zaštititi i obezbijediti kao bijelog medvjeda.

Navodeći da Ljubiša Petrović ima njenu podršku, ona je uvjerena da opoziv gradonačelnika, koji vladajuća garnitura pokreće, ne može se završiti u njihovu korist.

"Semberci se neće odreći gradonačelnika koji ima integritet, slobodu da odlučuje o bitnim pitanjima, usađene moralne vrijednosti i koji ni po koju cijenu ne želi da radi protiv interesa građana koji su ga izabrali. Gradonačelnik Ljubiša Petrović ima moju podršku kao i uvijek do sada, a sigurna sam i veliku i iskrenu podršku naših sugrađana. Da završim riječima koje i on često pominje - Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!"

(BN Foto:Arhiva) 

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

Tatar

31.01.2023 06:54

Podrška svakako.Ali da li je to dovoljno

ODGOVORITE
Name

d

31.01.2023 07:26

Blago tebi tebe će Vukan "spasiti".

Name

Oбични човјек

31.01.2023 09:28

Свако нормалан у Семберији треба да да подршку Љубиши Петровићу. Вриједном и поштеном човјеку и домаћину. Независно из које је странке.

Name

Semberko

31.01.2023 09:52

Crvena gamad u Semberiji neće proći. Podbuli veterinar i njegova bagra i satrapi poput onog bojlera sa Koridora će polomiti zube.

Name

RE

31.01.2023 06:56

Svaka tebi čast LJubiša podržka iz BL, protiv mafijaške hobotnice ,koja se zabavila svojim kriminalom višegodišnjim, pa zaboravila na narod a posebno borce radeći svih ovih godina samo za sebe u RS.

ODGOVORITE
Name

re d

31.01.2023 08:11

bolje da ga iskreni Vukan spašava nego potkovani Tegeltija i papci Čavić Mitrović Stevandić Čubrilović Selak Nešić Banjac Šešić i mnogi drugi koi za sada se ne oglašavaju oni će se prepoznati

Name

Nada

31.01.2023 07:07

Kakav smo mi narod kad nam ne valja pošten i obrazovan čovek kao što je Ljubiša Petrović. Baš smo u glibu.

ODGOVORITE
Name

Kako

31.01.2023 08:23

Da im lopovima na vlasti ,a koji su na vlast dosli kradom izbora ,odgovara jedan cestit i posten gradonacelnik koji je iz redova obicnog gradanina i radi za dobtobit grada i gradana a ne kao ovi sto su uzdignuti u visine a gledaju samo partijske interese,pidrska iz Lijevca polja

Name

Ja Dovla

31.01.2023 09:34

Ne smeta on narodu nego Dodikovoj mafiji. SNSD treba izbaciti, ne iz Semberije nego sa planete. Ili barem u Ameriku, oni su i doveli Dodika

Name

Idealno

31.01.2023 10:00

I sve se to dešava u trenutku kad običan čovjek ne može ili jedva sastavlja kraj sa krajem, naša mafijaško sektaška vlast nalazi da je prioritet boriti se protiv jednog poštenog čovjeka koji je zabranio krađu u Bijeljini... E sad da vidimo semberce na djelu, jesu li oličenje čojstva i poštenja ili ponizne ulizice

Name

Вишеград

31.01.2023 07:18

Подршка најбољем градоначелнику,Љубиши Петровићу,уз поруку само се чувај да ти Рик не украде побједу,као што је било у Вишеграду.ђуревић опозван,спаси га Рик.

ODGOVORITE
Name

Jami

31.01.2023 07:42

A da li bi bio gradonačelnik da skupština bira gradonačelnika kao što je to ranije bilo, treba vratiti taj zakon, ako u Beogradu skupštinska većina bira gradonačelnika zašto to ne bi bilo i kod nas.

Name

Majdan

31.01.2023 07:27

Ljubiša ljudino,pobjedi ćeš ovu mafiju ali čuvaj se ološa iz vlastitih redova kao što je Vasilije Perić

ODGOVORITE
Name

klokan

31.01.2023 07:35

svaki posteni Semberac i pridosli koji zna za čast ponos i obraz ce biti uz tebe Ljubo ali cuvaj se Ljubo ima Srba koji voli pare i za pare će prodat i oca i majku i vlastito djete i sebe samog za šaku judinih srebrenjaka seti se da ima kupljenih papaka

ODGOVORITE
Name

Tako je

31.01.2023 08:29

Ali treba sacuvati i izborni materijal ne samo u toku izbora nego i poslije izbora sve do predaje materijala u sjediste zato sto he nafija organizovana i tad mijenjaju vrece ,ubacuju svoje falsifikovane a u tome im cak pomaze i policija ,imali priliku vidjeti u Teslicu takav scenario ali su uspjeli gradani to osujetiti

Name

Laktasi

31.01.2023 08:45

Zadnji bastion koji se bori protiv ovog zla koji nas satire već 20 godina.Narode moj dokle....

Name

OPTIMISTA

31.01.2023 07:54

Petrović je najbolji političar,ne samo u Semberiji,nego u BiH,svim bivšim republikama SFRJ,i drugim državama koje poznajem,i toga su građani svjesni.Ali,mafijaška vladajuća garnitura,ne podnosi ništa što je dobro,jer žele širiti zlo koje je u njima,i ne biraju sredstva kojima će uništiti i narod,i Republiku Srpsku. Takvu veličinu,i pored svega,neće moći opozvati,nego će im vlastita podmetanja doći glave,ne u fizičkom smislu,nego će nestati sa političke scene,kao najveće hulje,i prokletnici,što je za njih teže od fizičkog nestanka.Ljubiša je dijamant koji će ostati i sve više svijetliti neuništivim sjajem na ponos građana,i svojih roditelja,a,gmizavci,koji bi da pokazuju mišiće,i moć,pamtiće se po kriminalu,pljačkama,i krađi svega što im je na dohvat šape!Zato moraju nestati sa političke scene,što prije,i što glasnije,kao najveće ruglo Republike Srpske!!! Znamo mi,šta je njihova najbolnja tačka,i tu ćemo ih gađati,tako jako,da se nikada neće oporaviti... Živio naš najbolji gradonačelnik,gromada od čovjeka,oličenje poštenja,dobrote,i samopožrtvovanja!Dole,MAFIJAŠI,SJECIKESE,LOPOVI,I ZLOČINCI!!!DOLE CRVENA SEKTA!!!Pobjednik će ostati POBJEDNIK!!!

ODGOVORITE
Name

Arsa

31.01.2023 07:55

Ima li iko normalan da bi podržao smjenu ovog čovjeka,mislim da nema a nadam se da je takvih u Bijeljini više od onih pokvarenjaka koji gledaju samo svoj interes i onih koji ih podržavaju a nisu svesni da time nanose štetu samima sebi kao i onima koji su za normalan ljudski život.

ODGOVORITE
Name

Danica

31.01.2023 08:56

Najbolji gradonacelnik do sada. Podrska !!!

ODGOVORITE
Name

Zdravko

31.01.2023 08:56

Bravo za gradonačelnika Ljubišu ,čovjek

ODGOVORITE
Name

Jovica

31.01.2023 08:57

Nedajte Semberiju, podrska Petrovicu, najbolji gradonačelnik

ODGOVORITE
Name

Veljko

31.01.2023 08:57

Poznajem Ljubisu i to je posten cestit covjek. Na zalost poznavao sam i Micica teskasa 20 miliona koji se spremao tamo gdje se slijevaju neposteni. U snsd. Sto god je bilo sljama u sds to je preslo u snsd jer tu vide perspektivu za lopovluk.

ODGOVORITE
Name

Re Veljko

31.01.2023 16:11

Što bolan tako drastično umanji Mićino "teškom mukom" zarađeno bogatstvo. Sa nekretnima je pet puta više od onog što si naveo.

Name

Radmila

31.01.2023 08:58

Bravo dobri čovječe.

ODGOVORITE
Name

Simo Ostojić

31.01.2023 08:59

Dolazi vam danas glavni mafijas da podmaže još i obeća da svrgnu poštena čoveka, nedaj se Petroviću.

ODGOVORITE
Name

Boško Nikolić

31.01.2023 09:33

U hotelu Drina je sastanak sa poljoprivrednicima ali samo podobni, odabrani će na ručak crvene sekte u restoran PET JEZERA

Name

Re

31.01.2023 10:37

Moze da casti i kupuje od 56 milona budzetom.

Name

Duška

31.01.2023 09:00

Semberija je na potezu.Ako budemo prodane duše i ne želimo pravog čovjeka za gradonačelnika onda neka puzimo u blatu i kupimo mrvice oko stolova moćnika

ODGOVORITE
Name

Kozara

31.01.2023 09:11

Nisam clan ni jedne politicke partije, ali Petrovic je olicenje postenja za ove iz Snsd. Sad mu pripisuju saradnju sa strancima, sto nema nikakvog osnova, tako pred svake uzbore etikiraju svoje protivnike i to je jedan broj ljudi prihvata. Sramota je, ko trazi smjenu Petrovica, Milovanovic, Lazarevic, Sofrenic, ovo im je pocetak kraja.

Name

Zvornicanin

31.01.2023 09:27

ONI DOBRO ZNAJU DA NE MOGU SMJENITI LJUBISU ALI SE UZDAJU DA POKRADU IZBOREKAO U OKTOBRU STO SU POKRALI JELENU I NIKO NE BUDE KAZNJEN

Name

Re Kozara

31.01.2023 10:39

Svi ti papci imaju po nekoliko apartmana na Zlatiboru i stanova u NS i Bg.

Name

U,

31.01.2023 09:08

Višegradu je nedelja već nekolika godina unazad neradni dan, tako da niste prvi.

ODGOVORITE
Name

Slaviša

31.01.2023 09:29

Najpošteni čovjek. I izabran voljom naroda.

ODGOVORITE
Name

Rajko

31.01.2023 10:39

Ma Ljubisa zasluzuje pobjedu, al postoji zamka , kradja izbora

Name

Boško Nikolić

31.01.2023 09:29

U hotelu Drina je sastanak sa poljoprivrednicima ali samo podobni, odabrani će na ručak crvene sekte u restoran PET JEZERA

ODGOVORITE
Name

Sava

31.01.2023 09:37

Sve pohvale za vrijednog Ljubisu, bori se i nogama i rukama za svoj narod, protiv korupcije i kriminala, podtska u svakom smislu

Name

Re d

31.01.2023 10:35

Promjenućeš ti nesto svojim jeftinim humorom zbog takvih miševa i jeste nam ovako?

Name

Komšije

31.01.2023 10:38

Doktore, ima nas dovoljno! Ne mogu nam ništa.

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

31.01.2023 10:40

Ne dajte se Semberci

ODGOVORITE
Name

Sretko

31.01.2023 10:42

Najbolji načelnik Ljubi Petrović

ODGOVORITE
Name

BiH

31.01.2023 10:45

Izgleda pošten covjek koji je za posten rad, red , mir i za bolji život sviju naroda/gradjana u Bijeljini Treba takvih vise i u Cijeloj BiH da bi se išlo dalje bez tapkanja u mjestu već 30 godina. Ode narod trbuhom za kruhom i koliko se vidi ostace samo vladajući .

ODGOVORITE
Name

Milan

31.01.2023 16:10

Aaaa, budala majko mila šta sve lupetajju! Dźaba im je braniti ga jer će on skiknuti na izborima!

ODGOVORITE
Name

Kuresevic Bosko

31.01.2023 18:41

E ovaj "optimista"je dokaz da nam je optimizam jednostavno nestao iz naseg rjecnika nase kulture. To mora da se sad kod njega i njemu slicnih zove slijepizam ili tupizam. Citam da djecko razmislj odlicno. Jadna nam majka!

ODGOVORITE