Подршка Љубиши Петровићу у борби против мафијашке хоботнице која жели загосподарити Семберијом

Семберци се неће одрећи градоначелника који има интегритет, слободу да одлучује о битним питањима, усађене моралне вриједности и који ни по коју цијену не жели да ради против интереса грађана који су га изабрали.

Република Српска 31.01.2023 | 07:30
Подршка Љубиши Петровићу у борби против мафијашке хоботнице која жели загосподарити Семберијом

- Градоначелник Љубиша Петровић и ја смо прије четири године заједно ушли у политичку арену без правог политичког искуства и голоруки, са разбијеном страначком војском, недовољно познати јавности, грађанима и медијима. Ти локални избори 2020. године нису представљали само борбу за опстанак Српске демократске странке у другом по величини граду у Републици Српској, већ и шансу да као „нова лица у политици“ афирмишемо нове идеје и поштење.

Ово у отвореном писму грађанима Бијељине пише посланица Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске Мирјана Орашанин.

Подсјећа да су тада она и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић тада 2020. године бацили у лице рукавицу тадашњој политичкој пракси у којој појединац и мали круг дворских сарадника одлучује о судбини једног града и регије.

"Знали смо да Бијељину треба да позиционирамо као регионални центар са потенцијалима за развој и инвестирање, улагање у предузетништво и пољопривреду, субвенцијама за рањиве категорије, богатим културним и друштвеним животом, убрзаном урбанизацијом и ефикасним и транспарентним радом комуналних предузећа", наводи она и додаје:

"Да не кажу да сами себе хвалимо молим вас да пажљиво прочитате аргументоване извјештаје на линковима која су објавила удружења грађана у сарадњи са медијима који прате и извјештавају о обећањима градоначелника, реализацији и пројектима у току  - ИСТИНОМЈЕР  -мјере за опоравак реалног сектора и прављење бољих услова за пољопривреднике, <а стyле="цолор: #236фа1;" хреф="хттпс://истиномјер.ба/предизборна-обецања/бесплатан-превоз-за-дјаке/" таргет="_бланк" рел="ноопенер" дата-сафередирецтурл="хттпс://www.гоогле.цом/урл?q=хттпс://истиномјер.ба/предизборна-обецања/бесплатан-превоз-за-дјаке/&соурце=гмаил&уст=1675231009539000&усг=АОвВаw1рД5Пзу4лНхс4Псдтqqм-Р">бесплатан превоз за ђаке, те <а стyле="цолор: #236фа1;" хреф="хттпс://истиномјер.ба/предизборна-обецања/квалитетнији-услови-за-зивот-у-селима/" таргет="_бланк" рел="ноопенер" дата-сафередирецтурл="хттпс://www.гоогле.цом/урл?q=хттпс://истиномјер.ба/предизборна-обецања/квалитетнији-услови-за-зивот-у-селима/&соурце=гмаил&уст=1675231009539000&усг=АОвВаw2З8пwСqмqПЕЗвуqМИпДГЦИ">квалитетније услове за живот у селима."

Поред наведеног градоначелник је, како наводи Орашанин, спровео и значајне одлуке које се односе на помоћ пензионерима, обогатио је културни живот града, увео нове забавне садржаје, а дио тога смо видјели и током манифестације „Зимски корзо“.

<стронг>НЕШТО ЈАКО ВАЖНО!

Орашанин даље указује да је Бијељина прва локална јединица у Републици Српској, а једна од ријетких у Босни и Херцеговини, у којој је недјеља проглашена за нерадни дан.  

Она признаје да је њен приступ овом питању био другачији и да је гласала против те одлуке у градској скупштини, јер се залагала као економиста и привредник за појачане инспекцијске контроле и накнаде за рад недјељом.

"Када сам градоначелнику рекла да ћемо поред незадовољства малих и средњих предузетника и тржних центара имати и лошије економске резултате па чак и пораст незапослености, подсјетио ме је на обећање да стварамо град по мјери човјека и да прихвата пуну одговорност коју ова одлуку носи", навела је.

Градоначелникова борба за добробит свих грађана је заснована, према њеном мишљењу, и на чињеници да је по професији љекар. Убијеђена је да би са једнаком преданошћу лијечио сваког пацијента без обзира на поријекло, статус, вјерско или национално опредјељење.

"Била сам поносна када је градоначелник срдачно и домаћински отварао врата нашег града гостима из Босне и Херцеговине, Србије, иностранства, наше дијаспоре – дипломатима, економистима, представницима удружења, вјерским поглаварима. Бијељина се због тога по добру познаје, а представља је човјек који се не одриче српског идентитета, али који зна како да гради мостове међу људима, градовима и државама", констатује она у отвореном писму, упућеном суграђанима Бијељине.

Каже да политички опоненти замјерају градоначелнику да се, за њихов укус, превише често обраћа грађанима путем друштвених мрежа.

"Они ваљда заборављају да ми, који нисмо на власти у Републици Српској немамо шансу да гостујемо у медијима осим на БН телевизији. Због тога се на друштвеним мрежама редовно чује глас градоначелника и виде фотографије са догађаја на којима је присутан", сматра она и додаје да је мишљења да је опозив је она,

Према њеним ријечима, градоначелник је, као сваки млад, мислећи и образован човјек, имао потребу да укаже на чињеницу да смо као друштво на врху љествице по лошим појавама: инфлацији, корупцији, одливу становника, екологији. Неки аналитичари тврде да то није његова улога, већ само дешавања на локалном нивоу.

"Ми знамо да се он са једнаком посвећеношћу и досљедношћу бори против свих негативних појава у нашем граду, баш као и у друштву у којем живимо и у томе и јесте његова величина и снага". 

Због тога, каже она, ова борба између „Давида и Голијата“ траје од почетка мандата.

<стронг>СЕМБЕРЦИ СЕ НЕЋЕ ОДРЕЋИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

"Градоначелник је доказао да је и без скупштинске већине, у сложеним и тешким условима, ипак могуће радити више, боље и другачије од политичке конкуренције", навела је Орашанин и нагласила да грађани вјерују градоначелнику јер знају да није човјек који ће их испразним фразама удаљити од реалности и бољег живота, а себе заштитити и обезбиједити као бијелог медвједа.

Наводећи да Љубиша Петровић има њену подршку, она је увјерена да опозив градоначелника, који владајућа гарнитура покреће, не може се завршити у њихову корист.

"Семберци се неће одрећи градоначелника који има интегритет, слободу да одлучује о битним питањима, усађене моралне вриједности и који ни по коју цијену не жели да ради против интереса грађана који су га изабрали. Градоначелник Љубиша Петровић има моју подршку као и увијек до сада, а сигурна сам и велику и искрену подршку наших суграђана. Да завршим ријечима које и он често помиње - Нека буде борба непрестана, до коначне побједе!"

(БН Фото:Архива) 

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Татар

31.01.2023 06:54

Подршка свакако.Али да ли је то довољно

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

31.01.2023 07:26

Благо теби тебе ће Вукан "спасити".

Name

Обични човјек

31.01.2023 09:28

Свако нормалан у Семберији треба да да подршку Љубиши Петровићу. Вриједном и поштеном човјеку и домаћину. Независно из које је странке.

Name

Семберко

31.01.2023 09:52

Црвена гамад у Семберији неће проћи. Подбули ветеринар и његова багра и сатрапи попут оног бојлера са Коридора ће поломити зубе.

Name

РЕ

31.01.2023 06:56

Свака теби част Љубиша подржка из БЛ, против мафијашке хоботнице ,која се забавила својим криминалом вишегодишњим, па заборавила на народ а посебно борце радећи свих ових година само за себе у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре д

31.01.2023 08:11

боље да га искрени Вукан спашава него потковани Тегелтија и папци Чавић Митровић Стевандић Чубриловић Селак Нешић Бањац Шешић и многи други кои за сада се не оглашавају они ће се препознати

Name

Нада

31.01.2023 07:07

Какав смо ми народ кад нам не ваља поштен и образован човек као што је Љубиша Петровић. Баш смо у глибу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

31.01.2023 08:23

Да им лоповима на власти ,а који су на власт досли крадом избора ,одговара један цестит и постен градонацелник који је из редова обицног граданина и ради за добтобит града и градана а не као ови сто су уздигнути у висине а гледају само партијске интересе,пидрска из Лијевца поља

Name

Ја Довла

31.01.2023 09:34

Не смета он народу него Додиковој мафији. СНСД треба избацити, не из Семберије него са планете. Или барем у Америку, они су и довели Додика

Name

Идеално

31.01.2023 10:00

И све се то дешава у тренутку кад обичан човјек не може или једва саставља крај са крајем, наша мафијашко секташка власт налази да је приоритет борити се против једног поштеног човјека који је забранио крађу у Бијељини... Е сад да видимо семберце на дјелу, јесу ли оличење чојства и поштења или понизне улизице

Name

Вишеград

31.01.2023 07:18

Подршка најбољем градоначелнику,Љубиши Петровићу,уз поруку само се чувај да ти Рик не украде побједу,као што је било у Вишеграду.ђуревић опозван,спаси га Рик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

31.01.2023 07:42

А да ли би био градоначелник да скупштина бира градоначелника као што је то раније било, треба вратити тај закон, ако у Београду скупштинска већина бира градоначелника зашто то не би било и код нас.

Name

Мајдан

31.01.2023 07:27

Љубиша људино,побједи ћеш ову мафију али чувај се олоша из властитих редова као што је Василије Перић

ОДГОВОРИТЕ
Name

клокан

31.01.2023 07:35

сваки постени Семберац и придосли који зна за част понос и образ це бити уз тебе Љубо али цувај се Љубо има Срба који воли паре и за паре ће продат и оца и мајку и властито дјете и себе самог за шаку јудиних сребрењака сети се да има купљених папака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

31.01.2023 08:29

Али треба сацувати и изборни материјал не само у току избора него и послије избора све до предаје материјала у сједисте зато сто хе нафија организована и тад мијењају вреце ,убацују своје фалсификоване а у томе им цак помазе и полиција ,имали прилику видјети у Теслицу такав сценарио али су успјели градани то осујетити

Name

Лактаси

31.01.2023 08:45

Задњи бастион који се бори против овог зла који нас сатире већ 20 година.Народе мој докле....

Name

ОПТИМИСТА

31.01.2023 07:54

Петровић је најбољи политичар,не само у Семберији,него у БиХ,свим бившим републикама СФРЈ,и другим државама које познајем,и тога су грађани свјесни.Али,мафијашка владајућа гарнитура,не подноси ништа што је добро,јер желе ширити зло које је у њима,и не бирају средства којима ће уништити и народ,и Републику Српску. Такву величину,и поред свега,неће моћи опозвати,него ће им властита подметања доћи главе,не у физичком смислу,него ће нестати са политичке сцене,као највеће хуље,и проклетници,што је за њих теже од физичког нестанка.Љубиша је дијамант који ће остати и све више свијетлити неуништивим сјајем на понос грађана,и својих родитеља,а,гмизавци,који би да показују мишиће,и моћ,памтиће се по криминалу,пљачкама,и крађи свега што им је на дохват шапе!Зато морају нестати са политичке сцене,што прије,и што гласније,као највеће ругло Републике Српске!!! Знамо ми,шта је њихова најболња тачка,и ту ћемо их гађати,тако јако,да се никада неће опоравити... Живио наш најбољи градоначелник,громада од човјека,оличење поштења,доброте,и самопожртвовања!Доле,МАФИЈАШИ,СЈЕЦИКЕСЕ,ЛОПОВИ,И ЗЛОЧИНЦИ!!!ДОЛЕ ЦРВЕНА СЕКТА!!!Побједник ће остати ПОБЈЕДНИК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

31.01.2023 07:55

Има ли ико нормалан да би подржао смјену овог човјека,мислим да нема а надам се да је таквих у Бијељини више од оних покварењака који гледају само свој интерес и оних који их подржавају а нису свесни да тиме наносе штету самима себи као и онима који су за нормалан људски живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даница

31.01.2023 08:56

Најбољи градонацелник до сада. Подрска !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко

31.01.2023 08:56

Браво за градоначелника Љубишу ,човјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

31.01.2023 08:57

Недајте Семберију, подрска Петровицу, најбољи градоначелник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вељко

31.01.2023 08:57

Познајем Љубису и то је постен цестит цовјек. На залост познавао сам и Мицица тескаса 20 милиона који се спремао тамо гдје се слијевају непостени. У снсд. Сто год је било сљама у сдс то је пресло у снсд јер ту виде перспективу за лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вељко

31.01.2023 16:11

Што болан тако драстично умањи Мићино "тешком муком" зарађено богатство. Са некретнима је пет пута више од оног што си навео.

Name

Радмила

31.01.2023 08:58

Браво добри човјече.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо Остојић

31.01.2023 08:59

Долази вам данас главни мафијас да подмаже још и обећа да свргну поштена човека, недај се Петровићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко Николић

31.01.2023 09:33

У хотелу Дрина је састанак са пољопривредницима али само подобни, одабрани ће на ручак црвене секте у ресторан ПЕТ ЈЕЗЕРА

Name

Ре

31.01.2023 10:37

Мозе да цасти и купује од 56 милона будзетом.

Name

Душка

31.01.2023 09:00

Семберија је на потезу.Ако будемо продане душе и не желимо правог човјека за градоначелника онда нека пузимо у блату и купимо мрвице око столова моћника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара

31.01.2023 09:11

Нисам цлан ни једне политицке партије, али Петровиц је олицење постења за ове из Снсд. Сад му приписују сарадњу са странцима, сто нема никаквог основа, тако пред сваке узборе етикирају своје противнике и то је један број људи прихвата. Срамота је, ко трази смјену Петровица, Миловановиц, Лазаревиц, Софрениц, ово им је поцетак краја.

Name

Зворницанин

31.01.2023 09:27

ОНИ ДОБРО ЗНАЈУ ДА НЕ МОГУ СМЈЕНИТИ ЉУБИСУ АЛИ СЕ УЗДАЈУ ДА ПОКРАДУ ИЗБОРЕКАО У ОКТОБРУ СТО СУ ПОКРАЛИ ЈЕЛЕНУ И НИКО НЕ БУДЕ КАЗЊЕН

Name

Ре Козара

31.01.2023 10:39

Сви ти папци имају по неколико апартмана на Златибору и станова у НС и Бг.

Name

У,

31.01.2023 09:08

Вишеграду је недеља већ неколика година уназад нерадни дан, тако да нисте први.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славиша

31.01.2023 09:29

Најпоштени човјек. И изабран вољом народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

31.01.2023 10:39

Ма Љубиса заслузује побједу, ал постоји замка , крадја избора

Name

Бошко Николић

31.01.2023 09:29

У хотелу Дрина је састанак са пољопривредницима али само подобни, одабрани ће на ручак црвене секте у ресторан ПЕТ ЈЕЗЕРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

31.01.2023 09:37

Све похвале за вриједног Љубису, бори се и ногама и рукама за свој народ, против корупције и криминала, подтска у сваком смислу

Name

Ре д

31.01.2023 10:35

Промјенућеш ти несто својим јефтиним хумором због таквих мишева и јесте нам овако?

Name

Комшије

31.01.2023 10:38

Докторе, има нас довољно! Не могу нам ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

31.01.2023 10:40

Не дајте се Семберци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сретко

31.01.2023 10:42

Најбољи начелник Љуби Петровић

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

31.01.2023 10:45

Изгледа поштен цовјек који је за постен рад, ред , мир и за бољи живот свију народа/градјана у Бијељини Треба таквих висе и у Цијелој БиХ да би се ишло даље без тапкања у мјесту већ 30 година. Оде народ трбухом за крухом и колико се види остаце само владајући .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.01.2023 16:10

Аааа, будала мајко мила шта све лупетајју! Дźаба им је бранити га јер ће он скикнути на изборима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куресевиц Боско

31.01.2023 18:41

Е овај "оптимиста"је доказ да нам је оптимизам једноставно нестао из насег рјецника насе културе. То мора да се сад код њега и њему слицних зове слијепизам или тупизам. Цитам да дјецко размисљ одлицно. Јадна нам мајка!

ОДГОВОРИТЕ