Dostavljač nosio mumiju staru 800 godina u frižider torbi da je pokaže prijateljima!

Policija u Peruu došla je do šokantnog otkrića kada su u rashladnoj torbi dostavljača pronašli mumiju staru 800 godina! Šokantno otkriće dogodilo se na arheološkom nalazištu u Punu gde je policija je pretražila dostavljača koji im je skrenuo pažnju jer se ponašao pijan.

Zanimljivosti 01.03.2023 | 15:27
Dostavljač nosio mumiju staru 800 godina u frižider torbi da je pokaže prijateljima!

Čovek je rekao da je svoju sobu delio sa drevnom mumijom i smatrao je “nekom vrstom duhovne devojke”. Ostatke mumije je stavio u torbu da ih pokaže i pohvali se svojim prijateljima, rekao je.

On je objasnio da je “Huanitu”, kako je nazvao mumiju, držao u kutiji u svojoj sobi, pored televizora. On je dodao da je u vlasništvu njegovog oca, ne precizirajući kako je dospela u posed njegovog oca.

Stručnjaci su rekli da je telo bilo staro između 600 i 800 godina i da se radilo o telu odraslog muškarca, a ne žene, kako je pretpostavio muškarac koji je nosio.

.

Procenjuje se da je mumificirani muškarac u trenutku smrti imao više od 45 godina i visok 1,51 metra Mumija je bila umotana u zavoje u fetalnom položaju koji je tipičan za mnoge pre-Hispanske sahrane u ovoj oblasti.

Mumifikaciju su praktikovale različite kulture u današnjem Peruu pre dolaska španskih konkvistadora. Neke mumije su sahranjene, dok su druge iznesene i paradirane tokom ključnih festivala izveštava BBC

Policija je zaplenila mumiju koju je nosila u torbi i predala je ministarstvu kulture Perua, koje se brine o nasleđu zemlje.

Muškarac koji ga je prevozio i njegova dva prijatelja, koji imaju između 23 i 26 godina, privedeni su i protiv njih se vodi istraga zbog mogućih zločina protiv kulturnog nasleđa Perua.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar