Достављач носио мумију стару 800 година у фрижидер торби да је покаже пријатељима!

Полиција у Перуу дошла је до шокантног откриц́а када су у расхладној торби достављача пронашли мумију стару 800 година! Шокантно откриће догодило се на археолошком налазишту у Пуну где је полиција је претражила достављача који им је скренуо пажњу јер се понашао пијан.

Занимљивости 01.03.2023 | 15:27
Достављач носио мумију стару 800 година у фрижидер торби да је покаже пријатељима!

Човек је рекао да је своју собу делио са древном мумијом и сматрао је “неком врстом духовне девојке”. Остатке мумије је ставио у торбу да их покаже и похвали се својим пријатељима, рекао је.

Он је објаснио да је “Хуаниту”, како је назвао мумију, држао у кутији у својој соби, поред телевизора. Он је додао да је у власништву његовог оца, не прецизирајуц́и како је доспела у посед његовог оца.

Стручњаци су рекли да је тело било старо између 600 и 800 година и да се радило о телу одраслог мушкарца, а не жене, како је претпоставио мушкарац који је носио.

.

Процењује се да је мумифицирани мушкарац у тренутку смрти имао више од 45 година и висок 1,51 метра Мумија је била умотана у завоје у феталном положају који је типичан за многе пре-Хиспанске сахране у овој области.

Мумификацију су практиковале различите културе у данашњем Перуу пре доласка шпанских конквистадора. Неке мумије су сахрањене, док су друге изнесене и парадиране током кључних фестивала извештава ББЦ

Полиција је запленила мумију коју је носила у торби и предала је министарству културе Перуа, које се брине о наслеђу земље.

Мушкарац који га је превозио и његова два пријатеља, који имају између 23 и 26 година, приведени су и против њих се води истрага због могуц́их злочина против културног наслеђа Перуа.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар