Dementna baka umesto rodbini sve svoje bogatsvo ostavila vodoinstalateru!

Testament jedne dementne bake u Austriji šokirao je njenu porodicu, jer su saznali da njeno višemilionsko bogatstvo nije ostavila njima, nego vodoinstalateru, pišu austrijski mediji.

Zanimljivosti 01.03.2023 | 16:32
Dementna baka umesto rodbini sve svoje bogatsvo ostavila vodoinstalateru!

Sve je počelo da se odvija kada je žena zbog hitnog zdravstvenog stanja završila u bolnici. Međutim, umesto da na listi kontakata budu članovi njene porodice, baka je imenovala vodoinstalatera.

Porodica je bila šokirana ovim njenim činom, a onda je klupko počelo da se odmotava.

Kako prenosi list "Kronen", bakin suprug preminuo je 2018. godine, i par nije imao dece, te je baka ostala sama. Navode da je dobrostojeća penzionerka prekinula kontakt sa rođacima, odnosno sa sestrom i njenom decom. Posle godinu dana baka je navodno upoznala vodoinstalatera, koji joj je deloavo kao dobra duša i često se baki našao u nevolji.

 

Na kraju je baka zanatliji i prepisala svoje bogatstvo. Advokati veruju da porodica ništa ne može da učini da bi dobila novac koji je ostao nakon bakine smrti.

 

"Sve dok nema krivičnog dela poput prevare, prisile ili obmane, rodbina ne može učiniti ništa. A dokazati to bilo bi veoma teško jer je žena sada preminula", kaže advokat Lorenz Kirsšner, specijalizovan za ostavinska pitanja.

Mediji prenose da je baka u testamentu vodoinstalateru ostavila svu svoju nepokretnu imovinu, ukupne površine oko 3.000 kvadratnih metara.

Imovina vredna najmanje 3 miliona evra

Jedan rođak pokojne bake tvrdi da vodoinstaleteru nije prepisana samo nepokretna imovina.

"Nikada nisam pomislio kako je lako dobiti nasledstvo a da ne budeš deo porodice. Reč je o bogatstvu od tri miliona evra i više", navodno je rekao rođak.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar