Дементна бака уместо родбини све своје богатсво оставила водоинсталатеру!

Тестамент једне дементне баке у Аустрији шокирао је њену породицу, јер су сазнали да њено вишемилионско богатство није оставила њима, него водоинсталатеру, пишу аустријски медији.

Занимљивости 01.03.2023 | 16:32
Дементна бака уместо родбини све своје богатсво оставила водоинсталатеру!

Све је почело да се одвија када је жена због хитног здравственог стања завршила у болници. Међутим, уместо да на листи контаката буду чланови њене породице, бака је именовала водоинсталатера.

Породица је била шокирана овим њеним чином, а онда је клупко почело да се одмотава.

Како преноси лист "Кронен", бакин супруг преминуо је 2018. године, и пар није имао деце, те је бака остала сама. Наводе да је добростојец́а пензионерка прекинула контакт са рођацима, односно са сестром и њеном децом. После годину дана бака је наводно упознала водоинсталатера, који јој је делоаво као добра душа и често се баки нашао у невољи.

 

На крају је бака занатлији и преписала своје богатство. Адвокати верују да породица ништа не може да учини да би добила новац који је остао након бакине смрти.

 

"Све док нема кривичног дела попут преваре, присиле или обмане, родбина не може учинити ништа. А доказати то било би веома тешко јер је жена сада преминула", каже адвокат Лоренз Кирсшнер, специјализован за оставинска питања.

Медији преносе да је бака у тестаменту водоинсталатеру оставила сву своју непокретну имовину, укупне површине око 3.000 квадратних метара.

Имовина вредна најмање 3 милиона евра

Један рођак покојне баке тврди да водоинсталетеру није преписана само непокретна имовина.

"Никада нисам помислио како је лако добити наследство а да не будеш део породице. Реч је о богатству од три милиона евра и више", наводно је рекао рођак.

(Телеграф.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар