Platio flašu vina uz večeru skuplje nego putovanje na Bali!

Australijski turista upozorio je ostale turiste da još jednom provere cenu pića nakon što su slučajno kupio flašu vina koja je koštala više od njegovog odmora na Baliju.

Zanimljivosti 06.03.2023 | 16:17
Platio flašu vina uz večeru skuplje nego putovanje na Bali!

Turista iz Australije je rekao da su posetili indonežansko ostrvo za praznike po treći put i da su izabrali lep restoran za proslavu rođendana svog partnera.

Zatim je naručio vino iz bara i pomislio da kupuje flašu vina koja bi ga koštala samo 170 dolara! Turista je rekao da ga je vino zapravo koštalo 1.700  australijskih dolara i otkrio je kako je napravio grešku zbog jednostavnog nesporazuma na meniju.

“Želeo sam da podelim klasičnu neuku turističku priču i moje pogrešne procene kada je u pitanju kurs! Mislim da mi je to bio treći put na Baliju i ovom prilikom smo slavili rođendan mog partnera pa sam rezervisao (restoran) specijalnu večeru.“, napisao je on na Fejsbuku prenosi Daily mail

“Obično ne pijemo vino kada smo na Baliju zbog cene i prosečnog vina u ponudi, ali ovog puta sam odlučio da uzmem flašu vina s obzirom na priliku.“

Turista je rekao da su primetili bocu vina koja je navedena na meniju.

“Pregledavajući vinsku kartu, odlučio sam se za pristojnu bocu belog vina koja je koštala $RP1700++ (rupija).Definitivno malo više nego što bih čak platio u Australiji, ali to je bila proslava rođendana, zar ne? 170 dolara nije loše, pa sam rekao konobaru,uzećemo tu flašu vina” napisao je u svom komentaru na Fejsbuku .

“Konobar je zastao i rekao, jeste li sigurni gospodine? Rugao sam mu se i rekao da bez brige (kao kako se usuđuje da misli da nisam finansijski dobar za bocu vina od 170 dolara!).

Turista je rekao da je njihova kupovina čak privukla pažnju kuvara.

“U svakom slučaju, vino se konzumiralo uz ukusnu večeru Račun je stigao, platio sam i otišli ​​smo’, napisao je.

Turista je rekao da je shvatio svoju grešku tek nakon što je sledećeg jutra proverio kada je proverio svoj bankovni račun.

“Sledećeg jutra sam se prijavio u internet bankarstvo i primetio naplatu od 2050 dolara iz restorana! Srce mi je stalo i imao sam mini napad panike. Nakon što sam preturao po svojim stvarima, našao sam račun i vino je bilo blizu 1700 dolara!

On je otkrio da vino nije koštalo 1,7 miliona rupija, već 17 miliona, odnosno skoro 1.700 australijskih dolara.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar