Amerikanka obožava da jede toalet papir!

Jedna Amerikanka ima čudnu (bizarnu) zavisnosti ona obožava da jede pravi toalet (wc)papir! Amerikanka je zavisna od jedenja toalet rolni (papira)!? Njena mama tvrdi da joj je to kao nekakva “droga” .

Zanimljivosti 07.03.2023 | 16:28
Amerikanka obožava da jede toalet papir!

Kako sama priznaje  i kaže ona svaki dan pojede oko 75 listova toalet (wc) papira!

Keša, koja živi u američkom gradu Čikagu, predstavljena je u TLC emisiji “My Strange Addiction” jer ima stanje koje se zove ksilofagija – poremećaj u ishrani a koji se tiče konzumiranja papira.

Ovaj 34-godišnjakinja već 23 godine jede rolne toalet  wc papira gotovo svaki dan.!

Veruje da njena bizarna zavisnost potiče od traume iz detinjstva koju je pretrpela u šestom razredu kada se iselila iz kuće kod bake i tetke, tako da od tih dana ne može da se oslobodi te zaista čudne navike.

“Mislim da žudim za tim jer volim način na koji toalet papir oseća na mom jeziku, kako se rastvara kada mi udari o jezik“, rekla je ona.

Priznaje da joj je “teško da ide u toalet“ ako previše pojede toalet papira i kaže da ima “grčeve u stomaku“.

Keša takođe kaže da više voli dvoslojne rolnice jer su “lakše za varenje“.

Njena zabrinuta majka je rekla: “Svaki put kada bih videla Kešu, imala bi maramicu u ruci i pokušavala je da je sakrije iza leđa. Ako biste pokušali da joj to oduzmete, ona bi se uznemirila. Nikada nisam uspeo da razumem zašto ona jede maramicu, i nikada neću.”

Međutim, postoje stvarni problemi sa ovom navikom, kako joj je psihijatar Kim Denis rekao u emisiji.

On je rekao: “Ako vam creva puknu u stomaku, to bi moglo biti fatalno, a moglo bi biti fatalno smrtnosno prilično brzo. Izlažete svoje telo riziku i zaista igrate ruski rulet sa svojim životom.! Jedenje papira očigledno nije uobičajena stvar i definitivno može biti opasno za vas, iako na kraju možda neće biti fatalno.!” prenosi ladbible.

Ovakve ili druge slične bizarnosti i zavisnosti od jedenja se najčešće primećuje kod trudnica, može se ispoljiti i kod drugih, kao što vidimo iz ovog slučaja iz teksta.

U Kešinom slučaju, nije svesna da je njeno stanje potencijalno štetno po njeno zdravlje sve dok nije razgovarala sa Kimm Dennis , ali se nadamo da će naći pomoć da spreči da se izloži možda eventualno smrtonosnom riziku zbog svoje čudne zavisnosti -zavisnosti jedenja toalet papira.


(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar