Tužio ćerku jer nije htela da brine o njemu nakon saobraćajne nesreće!

Jedan kinez je tužio svoju ćerku studenta, nakon što je ona odbila da zanemari svoje studentske dužnosti, kako bi se vratila kući i brinula o njemu nakon saobraćajne nesreće.

Zanimljivosti 15.03.2023 | 15:27
Tužio ćerku jer nije htela da brine o njemu nakon saobraćajne nesreće!

Čovek, po prezimenu Džang, navodno je počeo da zove i šalje poruke svojoj ćerki nakon što je doživeo saobraćajnu nesreću u svom rodnom gradu Pujangu, kineskoj provinciji Henan.

Nakon što je više puta pokušavao i nije uspeo da ubedi svoju kćerku studenta da dođe kući i brine o njemu, čovek je bio šokiran kada je otkrio da mu je ćerka blokirala broj telefona.

U naletu besa, podneo je tužbu lokalnom porodičnom sudu, tražeći od nje 1.500 juana (215 dolara) mesečne alimentacije. Član 26. Kineskog građanskog zakonika propisuje da “odrasla deca imaju obavezu da izdržavaju i štite svoje

Džang je na sudu rekao da je zaista insistirao da njegova ćerka ostavi svoj koledž “po strani” i dođe kući da se brine o njemu nakon saobraćajne nesreće. Nakon nekog vremena, prestala je da odgovara na njegove telefonske pozive, pa je on pribegao slanju SMS poruka, ali je jednog dana jednostavno blokirala njegov broj telefona, ostavljajući ga bez načina da je kontaktira.

U svoju odbranu, ćerka tvrdi da je više puta rekla Džangu da joj obaveze na fakultetu ne dozvoljavaju da jednostavno ode i dođe da se brine o njemu. Osim toga, jasno je stavila do znanja da ima i druga dva brata od kojih se takođe može tražiti da se brinu o njenom ocu, ali umesto toga sav pritisak je bio na njoj od samog početka “incidenta” s ocem.

“Još sam na koledžu i ne mogu da priuštim alimentaciju svog oca. Nemam vremena da se vratim da se brinem o njemu, a osim toga, imam dva starija brata koji bi mogli da brinu o njemu, tako da ne bih morala da se vratim. Blokirala sam očev broj telefona, ali samo zato što su sve njegove poruke bile žalbe, zbog čega sam bila još nervoznija i pod stresom nego inače zbog učenja i ispita. Osećala sam se još više iscrpljeno, i psihički i fizički.”, rekla je mlada devojka.

Nakon saslušanja obe strane, sud je priznao da član 26 kineskog građanskog zakonika kaže da odrasla deca imaju obavezu da izdržavaju svoje roditelje, ali je tvrdio da je u ovom konkretnom slučaju ćerka još uvek bila u školi i da nije mogla da priušti da plaća alimentaciju.

Sudija je, međutim, zamolio ćerku da bude osetljivija na očevu nevolju i da pokuša da mu pomogne ne zanemarujući svoje studije. Zhang ima mogućnost da uloži žalbu.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar