Тужио ц́ерку јер није хтела да брине о њему након саобрац́ајне несрец́е!

Један кинез је тужио своју ц́ерку студента, након што је она одбила да занемари своје студентске дужности, како би се вратила куц́и и бринула о њему након саобрац́ајне несрец́е.

Занимљивости 15.03.2023 | 15:27
Тужио ц́ерку јер није хтела да брине о њему након саобрац́ајне несрец́е!

Човек, по презимену Џанг, наводно је почео да зове и шаље поруке својој ц́ерки након што је доживео саобрац́ајну несрец́у у свом родном граду Пујангу, кинеској провинцији Хенан.

Након што је више пута покушавао и није успео да убеди своју кћерку студента да дође куц́и и брине о њему, човек је био шокиран када је открио да му је ц́ерка блокирала број телефона.

У налету беса, поднео је тужбу локалном породичном суду, тражец́и од ње 1.500 јуана (215 долара) месечне алиментације. Члан 26. Кинеског грађанског законика прописује да “одрасла деца имају обавезу да издржавају и штите своје

Џанг је на суду рекао да је заиста инсистирао да његова ц́ерка остави свој колеџ “по страни” и дође куц́и да се брине о њему након саобрац́ајне несрец́е. Након неког времена, престала је да одговара на његове телефонске позиве, па је он прибегао слању СМС порука, али је једног дана једноставно блокирала његов број телефона, остављајуц́и га без начина да је контактира.

У своју одбрану, ц́ерка тврди да је више пута рекла Џангу да јој обавезе на факултету не дозвољавају да једноставно оде и дође да се брине о њему. Осим тога, јасно је ставила до знања да има и друга два брата од којих се такође може тражити да се брину о њеном оцу, али уместо тога сав притисак је био на њој од самог почетка “инцидента” с оцем.

“Још сам на колеџу и не могу да приуштим алиментацију свог оца. Немам времена да се вратим да се бринем о њему, а осим тога, имам два старија брата који би могли да брину о њему, тако да не бих морала да се вратим. Блокирала сам очев број телефона, али само зато што су све његове поруке биле жалбе, због чега сам била још нервознија и под стресом него иначе због учења и испита. Осец́ала сам се још више исцрпљено, и психички и физички.”, рекла је млада девојка.

Након саслушања обе стране, суд је признао да члан 26 кинеског грађанског законика каже да одрасла деца имају обавезу да издржавају своје родитеље, али је тврдио да је у овом конкретном случају ц́ерка још увек била у школи и да није могла да приушти да плац́а алиментацију.

Судија је, међутим, замолио ц́ерку да буде осетљивија на очеву невољу и да покуша да му помогне не занемарујуц́и своје студије. Зханг има могуц́ност да уложи жалбу.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар