"Američka ambasada nasjeda na tračeve iz kafana"

"Dakle, SDA je od nekih "kriminalaca dobila neki novac". Prije devet mjeseci su rekli da SDA doprinosi disfunkcionalnosti FBIH. HDZ petu godinu blokira faktički FBiH, odnosno imenovanje novog saziva federalne vlade i onda se HDZ-u pomogne, a SDA se optuži da doprinosi disfunkcionalnosti!?", poručio je na današnjem obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, lider ove stranke Bakir Izetbegović.

Bosna i Hercegovina 18.03.2023 | 16:27
"Američka ambasada nasjeda na tračeve iz kafana"

“Vjerujete li vi svom sjećanju i onome što ste svjedočili protekle četiri godine? Da li je zaista SDA kriva za neimenovanje vlade i blokade?”, rekao je Izetbegović u obraćanju i dodao:

“Ako je SDA kriva za blokade i ako je dobila jedan pfening od kriminalaca uz pomoć Osmana Mehmedagića, onda takva stranka ne treba da bude u Vladi. Neka dokažu ove stvari, neka ne lijepe etikete. Prvu naravno ne mogu dokazati, HDZ je blokirao FBiH, a ne SDA“.

“Na neistinama baziraju nepravdu i od nas traže da u tome učestvujemo”.

“Znači HDZ i SNSD su dobri, a SDA nije? U takvom nečemu sigurno nećemo učestvovati“.

Možete li formirati vladu bez HDZ-a?

“Ne možemo, ne mogu ni oni bez nas. Niti bez SDP-a. Prvi postulat: urazumite se, pročitajte Ustav. Dođite pameti ljudi, pročitajte Ustav. Ne možete to uraditi bez nas“, smatra Izetbegović i dodaje:

“Kad se toliko njih ujedini protiv vas, onda se morate zapitati zašto je to tako i ima li tu vaše krivice. Mi je još nismo našli. Dodik je juče udario šamar međunarodnoj zajednici, zašto se nisu s njim pozabavili? Zašto to samo rade Bošnjacima? Branili smo ovu zemlju od daleko nadmoćnijeg JNA i odbranili je. Odbranićemo i danas. Naravno da nam je stalo do ove zemlje, ali se nećemo povući“.

Komentarišući uvođenje sankcija za Osmana Mehmedagića i stavljanje na crnu listu, Izetbegović je rekao: 

“Ne možemo pristati na to kako se kojem ambasadoru učine zanimljivim tračevi iz sarajevskih kafana, da on to prenosi State Departmentu i oni se na to pozivaju. Ovo su pokupljeni tračevi sarajevske čaršije na koje nasjeda Američka ambasada“.

“Mislim da Američka ambasada nasjeda na tračeve iz sarajevskih kafana. To bruka američku stranu, to im ne treba“.

Na pitanje o sagi koja se razvila zbog diplome njegove supruge Sebije Izetbegović, poručio je:

“Profesor Kurjak je rekao da moja supruga nije nikada bila kod njega na diplomskom. Onda su ljudi našli snimke i dokaze na kojima je njegov dirljiv govor. Možete vjerovati svojim ušima i očima ili onome što Rektorat radi.”

Foto: Antonio Balic/Cropix

N1

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Bosanac

18.03.2023 17:49

Hajd nemojte samo vi o poštenju!!Izbacili su vas iz vlasti i odmah niko drugi ne valja,a lijepo vam je bilo u koaliciji i sa SNSD-om i HDZ -om!!A kao što u ove dvije stranke sve lažnjaci i kupljene diplome tako i kod vas!!Jedan Osmica sa srednjom školom na čelu jedne važne Agencije kao što je OBA,a onda kupi diplomu u B.Luci i to je po vama ok??Masa članstva vam je sve kupljene diplome i uhljebi kao i u SNSD-u i HDZ-u tako da i vašeg moralisanja je zaista dosta!!20 godina vam ista izlizana priča!!

ODGOVORITE
Name

Tatar

18.03.2023 19:42

Daj matere ti ne seri.Eto sad su svi krivi i krivo radili samo ste vi blistali a sa vašom vladavinom država nakon 30 g.postojanja na ivici rata,gole egzistencije,gladi i golog opstanka.

Name

Horvat

18.03.2023 20:36

Bake mafijas veliki,ko njega jos slusa

Name

Noste shvatili

18.03.2023 22:58

Gospodine Izetbegovicu, sa njima je najgore biti prijatelj! Niste mnogo sta, ali ovo je najbolnije.... Za utjehu nistr jefini, citava Evropa je namagarcena a i sire... Mi srbi i oni smo nacisto po pitanju toga.

ODGOVORITE
Name

Iskoristeni ste

18.03.2023 23:03

Porodicno i pusteni niz vodu.... Tipicno "u zapadnom stilu".... Na zalos ali SVIH nas i danas zivimo u opstem rasulu.....

ODGOVORITE
Name

Istina

19.03.2023 08:50

Babovo dijete likuje kada se na osnovu kafanskih tračeva hapse i presuđuje Srbi. Sada su mu krivi Tito i njegovi generali koji su se borili protiv handžar divizije čiji je vjerni pripadnik bio i njegov babo.

ODGOVORITE