"Америчка амбасада насједа на трачеве из кафана"

"Дакле, СДА је од неких "криминалаца добила неки новац". Прије девет мјесеци су рекли да СДА доприноси дисфункционалности ФБИХ. ХДЗ пету годину блокира фактички ФБиХ, односно именовање новог сазива федералне владе и онда се ХДЗ-у помогне, а СДА се оптужи да доприноси дисфункционалности!?", поручио је на данашњем обраћању након сједнице Главног одбора СДА, лидер ове странке Бакир Изетбеговић.

Босна и Херцеговина 18.03.2023 | 16:27
"Америчка амбасада насједа на трачеве из кафана"

“Вјерујете ли ви свом сјећању и ономе што сте свједочили протекле четири године? Да ли је заиста СДА крива за неименовање владе и блокаде?”, рекао је Изетбеговић у обраћању и додао:

“Ако је СДА крива за блокаде и ако је добила један пфенинг од криминалаца уз помоћ Османа Мехмедагића, онда таква странка не треба да буде у Влади. Нека докажу ове ствари, нека не лијепе етикете. Прву наравно не могу доказати, ХДЗ је блокирао ФБиХ, а не СДА“.

“На неистинама базирају неправду и од нас траже да у томе учествујемо”.

“Значи ХДЗ и СНСД су добри, а СДА није? У таквом нечему сигурно нећемо учествовати“.

Можете ли формирати владу без ХДЗ-а?

“Не можемо, не могу ни они без нас. Нити без СДП-а. Први постулат: уразумите се, прочитајте Устав. Дођите памети људи, прочитајте Устав. Не можете то урадити без нас“, сматра Изетбеговић и додаје:

“Кад се толико њих уједини против вас, онда се морате запитати зашто је то тако и има ли ту ваше кривице. Ми је још нисмо нашли. Додик је јуче ударио шамар међународној заједници, зашто се нису с њим позабавили? Зашто то само раде Бошњацима? Бранили смо ову земљу од далеко надмоћнијег ЈНА и одбранили је. Одбранићемо и данас. Наравно да нам је стало до ове земље, али се нећемо повући“.

Коментаришући увођење санкција за Османа Мехмедагића и стављање на црну листу, Изетбеговић је рекао: 

“Не можемо пристати на то како се којем амбасадору учине занимљивим трачеви из сарајевских кафана, да он то преноси Стате Департменту и они се на то позивају. Ово су покупљени трачеви сарајевске чаршије на које насједа Америчка амбасада“.

“Мислим да Америчка амбасада насједа на трачеве из сарајевских кафана. То брука америчку страну, то им не треба“.

На питање о саги која се развила због дипломе његове супруге Себије Изетбеговић, поручио је:

“Професор Курјак је рекао да моја супруга није никада била код њега на дипломском. Онда су људи нашли снимке и доказе на којима је његов дирљив говор. Можете вјеровати својим ушима и очима или ономе што Ректорат ради.”

Фото: Антонио Балиц/Цропиx

Н1

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Босанац

18.03.2023 17:49

Хајд немојте само ви о поштењу!!Избацили су вас из власти и одмах нико други не ваља,а лијепо вам је било у коалицији и са СНСД-ом и ХДЗ -ом!!А као што у ове двије странке све лажњаци и купљене дипломе тако и код вас!!Један Осмица са средњом школом на челу једне важне Агенције као што је ОБА,а онда купи диплому у Б.Луци и то је по вама ок??Маса чланства вам је све купљене дипломе и ухљеби као и у СНСД-у и ХДЗ-у тако да и вашег моралисања је заиста доста!!20 година вам иста излизана прича!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.03.2023 19:42

Дај матере ти не сери.Ето сад су сви криви и криво радили само сте ви блистали а са вашом владавином држава након 30 г.постојања на ивици рата,голе егзистенције,глади и голог опстанка.

Name

Хорват

18.03.2023 20:36

Баке мафијас велики,ко њега јос слуса

Name

Носте схватили

18.03.2023 22:58

Господине Изетбеговицу, са њима је најгоре бити пријатељ! Нисте много ста, али ово је најболније.... За утјеху нистр јефини, цитава Европа је намагарцена а и сире... Ми срби и они смо нацисто по питању тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искористени сте

18.03.2023 23:03

Породицно и пустени низ воду.... Типицно "у западном стилу".... На залос али СВИХ нас и данас зивимо у опстем расулу.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

19.03.2023 08:50

Бабово дијете ликује када се на основу кафанских трачева хапсе и пресуђује Срби. Сада су му криви Тито и његови генерали који су се борили против ханџар дивизије чији је вјерни припадник био и његов бабо.

ОДГОВОРИТЕ