Vučić o razgovorima u Ohridu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Ohtidu bio dan u kojem je trebalo da se dogovorimo oko implementacionog plana. - Postigli smo nekakav dogovor. Nekoliko tačaka će postati dio dogovora i za Beograd i Prištinu - kazao je Vučić, navodeći da je formiranje ZSO prioritetna obaveza.

Srbija 18.03.2023 | 23:04
Vučić o razgovorima u Ohridu

"Ono što je važno da se kaže da ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili će postati deo pregovaračkog okvira. Jedna od ključnih tačaka je da će Evropski savet procenjivaće koliko je ko uradio iz implementacionog plana, koji će biti proširen. Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje", rekao je Vučić.

- Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D, ali je bio ok dan. Sutra ću građanima predstaviti svaku tačku -kazao je Vučić.

U Ohridu danas su održani razgovori o normalizaciji dijaloga između Bepgrada i Prištine uz posredovanje evropskih zvaničnika Miroslava Lajčaka i Žozefa Borelja, kao i američkog diplomate Gabrijela Eskobara.

(BN/Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Iskreno

19.03.2023 00:42

Hvala Bogu da makar nešto ide naprijed

ODGOVORITE
Name

Srbija

19.03.2023 06:58

Laži laži lago i nama je drago...

ODGOVORITE
Name

Istina

19.03.2023 08:04

Sve se može pročitati na sajtu EU, ša ta a ima da objašnjava.P ustili su mu neko vrijeme da ne potpiše jer se boje da će biti smijenjen pa sve pada u vodu!

ODGOVORITE