Вучић о разговорима у Охриду

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је у Охтиду био дан у којем је требало да се договоримо око имплементационог плана. - Постигли смо некакав договор. Неколико тачака ће постати дио договора и за Београд и Приштину - казао је Вучић, наводећи да је формирање ЗСО приоритетна обавеза.

Србија 18.03.2023 | 23:04
Вучић о разговорима у Охриду

"Оно што је важно да се каже да ових неколико тачака које смо договорили ће постати део преговарачког оквира. Једна од кључних тачака је да ће Европски савет процењиваће колико је ко урадио из имплементационог плана, који ће бити проширен. Као приоритетна обавеза стављено је формирање ЗСО. Морам да кажем да сам због тога заиста задовољан, говори се о несталим особама, о донаторским конференцијама. План ће сигурно морати да се надограђује", рекао је Вучић.

- Нисам ни данас потписао ништа. Ставио сам до знања шта су наше црвене линије. Није био никакав дан Д, али је био ок дан. Сутра ћу грађанима представити сваку тачку -казао је Вучић.

У Охриду данас су одржани разговори о нормализацији дијалога између Бепграда и Приштине уз посредовање европских званичника Мирослава Лајчака и Жозефа Бореља, као и америчког дипломате Габријела Ескобара.

(БН/Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Искрено

19.03.2023 00:42

Хвала Богу да макар нешто иде напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

19.03.2023 06:58

Лажи лажи лаго и нама је драго...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

19.03.2023 08:04

Све се може прочитати на сајту ЕУ, ша та а има да објашњава.П устили су му неко вријеме да не потпише јер се боје да ће бити смијењен па све пада у воду!

ОДГОВОРИТЕ