Poslanici U NSRS nastavljena rasprava i popodne (UŽIVO)

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon redovne pauze razmatranjem preostalih tačaka dnevnog reda, među kojima je i izvještaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske u 2021. godini.

Republika Srpska 28.03.2023 | 20:08
Poslanici U NSRS nastavljena rasprava i popodne (UŽIVO)

Druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je nakon pauze. Sjednica je nastavljena predstavljanjem Izvještaja o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2021. godinu. 

Predsjednik Regulatorne komisije za energetiku Vladislav Vladičić rekao je da je donesen pravilnik o kvalitetu snabdijevanja električne energije koji se i poštuje. “Regulatorna komisija odredjuje cijenu za domaćinstva. Ja vam u ovom momentu ne mogu reći za koliko je povećana cijena ali vam mogu reći da je razlika u cijeni veća za 3,7 odsto veća u odnosu na decembar 2022.”, rekao je Vladičić.

Nakon završetka ove tačke, Petar Munišić, član Regulatorne komisije za energetiku izneo je prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku koji znosi oko 2,7 miliona KM sto predstavlja 10,2 odsto veći budzet u odnosu na prethodnu godinu. Kao jedan od razloga za povećanje budzeta jeste povećanje cijene goriva.

Vučinić je nakon predloženog budžeta postavio nekoliko pitanja Munišiću, među kojima je i pitanje u vezi sa brojem zaposlenih u Regulatornoj komisiji za energetiku RS i otkud povećanje plata u tom sektoru.

Poslanik iz Kluba poslanika PDP-a, Milanko Mihajilica, rekao je da Klub poslanika PDP-a ne podržava povećanje budžeta, jer bi, po njihovom mišljenju, danas trebalo smijeniti Vladičića, a ne podržati povećanje od 10,5 odsato. 

Nakon što je apsolvirana tačka dnevnog reda o Izveštaju o radu Prvobranilaštva Republike Srpske u 2021. godini, sjednica Narodne skupštine RS produžena je raspravom o izvještaj Ombudsmena za djecu koji obuhvata pitanje prava djeteta koje se nalazi u stanju socijalne potrebe na smještaj u ustanovu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić, rekao je da će današnja skupština biti produžena kako bi sutrašnja sjednica započela sa raspravom o Izvještaju glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas izvještaj Кomisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske za 2021. godinu.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mile

28.03.2023 15:37

Ma ne treba to sazivati i trošiti toliki novac. Treba sazvati on line sjednicu i glasati za sve tačke zajedno. Rezultat bi bio isti. Završiti za 5 minuta. Bar bi se uštedilo nešto.

ODGOVORITE
Name

Pohvala

28.03.2023 18:49

Za narodne poslanike, Vukanovica, i Djordja Vucinica, Igora Crnadaka

Name

Re

29.03.2023 03:01

Ta regulatorna komisija nista ne moze regulirati sem cjena koje podižu.

Name

Milan za Pohvala

29.03.2023 05:11

Zašto pohvala? Jeli to što rade na vlastitoj promociji a narod ko šiša!?

Name

Uh

29.03.2023 16:56

Oj milane,divljako sa grane, ti i ovi crveni se vidim,ne promovišete