Посланици У НСРС настављена расправа и поподне (УЖИВО)

Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је након редовне паузе разматрањем преосталих тачака дневног реда, међу којима је и извјештај о раду Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске у 2021. години.

Република Српска 28.03.2023 | 20:08
Посланици У НСРС настављена расправа и поподне (УЖИВО)

Друга редовна сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је након паузе. Сједница је настављена представљањем Извјештаја о раду Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2021. годину. 

Предсједник Регулаторне комисије за енергетику Владислав Владичић рекао је да је донесен правилник о квалитету снабдијевања електричне енергије који се и поштује. “Регулаторна комисија одредјује цијену за домаћинства. Ја вам у овом моменту не могу рећи за колико је повећана цијена али вам могу рећи да је разлика у цијени већа за 3,7 одсто већа у односу на децембар 2022.”, рекао је Владичић.

Након завршетка ове тачке, Петар Мунишић, члан Регулаторне комисије за енергетику изнео је приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику који зноси око 2,7 милиона КМ сто представља 10,2 одсто већи будзет у односу на претходну годину. Као један од разлога за повећање будзета јесте повећање цијене горива.

Вучинић је након предложеног буџета поставио неколико питања Мунишићу, међу којима је и питање у вези са бројем запослених у Регулаторној комисији за енергетику РС и откуд повећање плата у том сектору.

Посланик из Клуба посланика ПДП-а, Миланко Михајилица, рекао је да Клуб посланика ПДП-а не подржава повећање буџета, јер би, по њиховом мишљењу, данас требало смијенити Владичића, а не подржати повећање од 10,5 одсато. 

Након што је апсолвирана тачка дневног реда о Извештају о раду Првобранилаштва Републике Српске у 2021. години, сједница Народне скупштине РС продужена је расправом о извјештај Омбудсмена за дјецу који обухвата питање права дјетета које се налази у стању социјалне потребе на смјештај у установу.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Ненад Стевандић, рекао је да ће данашња скупштина бити продужена како би сутрашња сједница започела са расправом о Извјештају главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас извјештај Комисије за хартије од вриједности Републике Српске за 2021. годину.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Миле

28.03.2023 15:37

Ма не треба то сазивати и трошити толики новац. Треба сазвати он лине сједницу и гласати за све тачке заједно. Резултат би био исти. Завршити за 5 минута. Бар би се уштедило нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Похвала

28.03.2023 18:49

За народне посланике, Вукановица, и Дјордја Вуциница, Игора Црнадака

Name

Ре

29.03.2023 03:01

Та регулаторна комисија ниста не мозе регулирати сем цјена које подижу.

Name

Милан за Похвала

29.03.2023 05:11

Зашто похвала? Јели то што раде на властитој промоцији а народ ко шиша!?

Name

Ух

29.03.2023 16:56

Ој милане,дивљако са гране, ти и ови црвени се видим,не промовишете