Još jedan Srbin uhapšen na prelazu Jarinje

- Bivši policajac Miljan Jovanović (44), uhapšen je danas posle podne na administrativnom prelazu Jarinje, rekla je za Tanjug njegova supruga Suzana.

Srbija 28.03.2023 | 23:29
Još jedan Srbin uhapšen na prelazu Jarinje

Pripadnici Kosovske policije su uhapsili Srbina Miljana Jovanovića kada se sa suprugom i dvoje maloletne dece vraćao kući iz Raške. 

Njegova supruga tvrdi da godinama prolaze preko Jarinja i da su i danas otišli u Rašku bez problema. 

„Krenuli smo za Rašku, prošli smo sasvim normalno iz pravca Leposavića prema Raški. Kada smo se vraćali, sklonili su nas sa strane, pozvali su supruga tamo unutra, rekli su da ima neka greška, da je na nekoj poternici već godinama greškom. Međutim, mi tu već godinama prolazimo na tom prelazu i svi znaju da je to greška, da to nije stvarna poternica. Oko sat i po, dva, dok je muž bio unutra, ja sam čekala sa decom u kolima“, priča Suzana.

Po njenim rečima, nakon izvesnog vremena došao je jedan džip iz kojeg su izašli pripadnici specijalne policije i ušli u prostoriju u kojoj su policajci raspoređeni na administrativnom prelazu razgovarali sa njenim mužem.

„Kada je došao jedan policajac do mene i rekao mi da muž hoće da razgovara sa mnom, jasno mi je bilo da nešto nije u redu. Izašla sam sa decom iz kola, videla njega sa lisicama na rukama i njih četvoricu sa puškama oko njega. Ja sam pitala o čemu se radi, da li je realno da će njega sada da odvedu, da ću ja da ostanem na putu sa dvoje male dece? Odogovrili su mi da ih to ne interesuje, da je takva procedura i da je to to“, dodaje Suzana Jovanović.

Ona kaže i da je pokušala da fotografiše supruga i policiju, ali su oni, kako tvrdi, na brzinu „strpali Miljana u džip i odvezli u nepoznatom pravcu“. 

„Onda sam pitala one policajce koji su ostali na prelazu o čemu se radi, oni su mi rekli da je greška u pitanju, ali kao da je to procedura, da je takva procedura, da moraju da ga prevezu u stanicu. Nisu hteli da mi kažu ni gde je, ni koliko će da bude, ni kada će da ga puste, apsolutno ništa“, ističe Suzana i dodaje da je njen suprug imao problema ranije, ali da su očekivali da je to rešeno. 

„Postoji navodno poternica za čovekom koji ima slično ime kao moj suprug, koji ne živi više na Kosovu. Onda su oni tu prepravili i ubacili ime Miljan Jovanović i sve njegove podatke. Mislim da se samo ime majke ne poklapa sa podacima mog supruga. Ali svi znaju za tu grešku i glavni tužilac u Prištini. Moj muž je bio dva, tri puta kod tog tužioca, molio ih da to preprave, da to sklone, da nam pravi neprijatnosti, međutim to je tako već godinama, tri, četiri godine stoji tako“, navodi Jovanovićeva.

Ona dodaje da je još uvek u šoku i da nije angažovala advokata, jer se nada da je u pitanju greška i da će se njen suprug ubrzo vratiti kući. 
 Kosovska policija potvrdila je u međuvremenu da je na administrativnom prelazu Jarinje uhapšen muškarac, kako kažu, državljanin tzv. Kosova M.J. zbog sumnje da je umešan u organizovani kriminal, primanje mita i zloupotrebu ovlašćenja.

“Prema nalogu Osnovnog suda osumnjičeni M.J. se tereti da je počinio sledeća krivična dela: umešanost u organizovani kriminal, primanje mita i zloupotreba ovlašćenja. Sve dalje radnje i postupci preduzimaće se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima”, navedeno je u saopštenju policije.

Miljan Jovanović je napustio kosovsku policijsku službu 5. novembra prošle godine, kada su to učinili i svi Srbi sa severa KiM. 

(Tanjug)  Foto: Tanjug

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

AR

29.03.2023 03:10

Na granici izmedju kosova I srbije uhapsen Da nije vino u pitanju je li platio porez Neka se ne brine sad ce balvani poceti a I sastanak za nacionalnu bezbijednost Pa ce mo poslati vojsku malo prema granici sa kosovom I t d -I t d Sve ovisi od recepta koji dodje oz glavne kuhinje

ODGOVORITE
Name

SAVO

29.03.2023 04:11

Vraćo se kući od kuće?

ODGOVORITE
Name

DA

29.03.2023 10:09

Neka samo srbi sa kosova slusaju savete iz beograda pa ce dobro proci,

Name

Re

29.03.2023 11:42

Treba se malo poslusat intervju Vuka Draskovica sto je dao zadnjih dana pa ce se skontat zasto su u ovoj situaciji.

Name

Kove

29.03.2023 04:27

Kad će šiptari da budu hapšeni? Zlikovci, bagro banditska.

ODGOVORITE
Name

re

29.03.2023 07:14

Ovo je ponovo 5-0, samo si ti glup pa ne razumijes.

Name

Damir

29.03.2023 07:46

Kad vi srbi budete malo normalniji. Zasto se odma bunite vi ste te ljude terorisali godinama prije. Zaustavi milicija albanca i baci mu kaste muslianski pjevaca to po vasoj istoriji nije tacno zato vas i mrzi cijeli svijet!

Name

Ilija cvorovic

29.03.2023 09:20

Damire,jesi li ti prirodno retardiran ili treniras?

Name

zoki

29.03.2023 20:06

Sve ce te vi to debelo da platite kad tad Aemrici se blizi kraj iza koje se krijete

Name

tragac

29.03.2023 05:59

Da li je jadna žena imala vozačku da odveze djecu kući?

ODGOVORITE
Name

Euro party

29.03.2023 07:10

Dok srbi šute,prave kompromise,dozvoljavajući se ,izvinjavaju se ni jedan ,albanac, ili hrvat nije osuđen za zločine nad Srpskim civilima,narodom u globalu.Zato su Srbi majstori za vele izdaju u sopstvenim.redovima.

ODGOVORITE
Name

lila

29.03.2023 17:47

Jednostavno lažeš. Kad su svi bili za kompromise (Z4, Vence Owen) Srbi nisu htjeli. Danas moraju jer su ispucali svu municiju i niko im ne vjeruje.

Name

XXXX

29.03.2023 07:30

On je uhapšen samo što je Srbin

ODGOVORITE