Још један Србин ухапшен на прелазу Јариње

- Бивши полицајац Миљан Јовановић (44), ухапшен је данас после подне на административном прелазу Јариње, рекла је за Тањуг његова супруга Сузана.

Србија 28.03.2023 | 23:29
Још један Србин ухапшен на прелазу Јариње

Припадници Косовске полиције су ухапсили Србина Миљана Јовановића када се са супругом и двоје малолетне деце враћао кући из Рашке. 

Његова супруга тврди да годинама пролазе преко Јариња и да су и данас отишли у Рашку без проблема. 

„Кренули смо за Рашку, прошли смо сасвим нормално из правца Лепосавића према Рашки. Када смо се враћали, склонили су нас са стране, позвали су супруга тамо унутра, рекли су да има нека грешка, да је на некој потерници већ годинама грешком. Међутим, ми ту већ годинама пролазимо на том прелазу и сви знају да је то грешка, да то није стварна потерница. Око сат и по, два, док је муж био унутра, ја сам чекала са децом у колима“, прича Сузана.

По њеним речима, након извесног времена дошао је један џип из којег су изашли припадници специјалне полиције и ушли у просторију у којој су полицајци распоређени на административном прелазу разговарали са њеним мужем.

„Када је дошао један полицајац до мене и рекао ми да муж хоће да разговара са мном, јасно ми је било да нешто није у реду. Изашла сам са децом из кола, видела њега са лисицама на рукама и њих четворицу са пушкама око њега. Ја сам питала о чему се ради, да ли је реално да ће њега сада да одведу, да ћу ја да останем на путу са двоје мале деце? Одоговрили су ми да их то не интересује, да је таква процедура и да је то то“, додаје Сузана Јовановић.

Она каже и да је покушала да фотографише супруга и полицију, али су они, како тврди, на брзину „стрпали Миљана у џип и одвезли у непознатом правцу“. 

„Онда сам питала оне полицајце који су остали на прелазу о чему се ради, они су ми рекли да је грешка у питању, али као да је то процедура, да је таква процедура, да морају да га превезу у станицу. Нису хтели да ми кажу ни где је, ни колико ће да буде, ни када ће да га пусте, апсолутно ништа“, истиче Сузана и додаје да је њен супруг имао проблема раније, али да су очекивали да је то решено. 

„Постоји наводно потерница за човеком који има слично име као мој супруг, који не живи више на Косову. Онда су они ту преправили и убацили име Миљан Јовановић и све његове податке. Мислим да се само име мајке не поклапа са подацима мог супруга. Али сви знају за ту грешку и главни тужилац у Приштини. Мој муж је био два, три пута код тог тужиоца, молио их да то преправе, да то склоне, да нам прави непријатности, међутим то је тако већ годинама, три, четири године стоји тако“, наводи Јовановићева.

Она додаје да је још увек у шоку и да није ангажовала адвоката, јер се нада да је у питању грешка и да ће се њен супруг убрзо вратити кући. 
 Косовска полиција потврдила је у међувремену да је на административном прелазу Јариње ухапшен мушкарац, како кажу, држављанин тзв. Косова М.Ј. због сумње да је умешан у организовани криминал, примање мита и злоупотребу овлашћења.

“Према налогу Основног суда осумњичени М.Ј. се терети да је починио следећа кривична дела: умешаност у организовани криминал, примање мита и злоупотреба овлашћења. Све даље радње и поступци предузимац́е се у сарадњи и координацији са правосудним органима”, наведено је у саопштењу полиције.

Миљан Јовановић је напустио косовску полицијску службу 5. новембра прошле године, када су то учинили и сви Срби са севера КиМ. 

(Тањуг)  Фото: Тањуг

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

АР

29.03.2023 03:10

На граници измедју косова И србије ухапсен Да није вино у питању је ли платио порез Нека се не брине сад це балвани поцети а И састанак за националну безбиједност Па це мо послати војску мало према граници са косовом И т д -И т д Све овиси од рецепта који додје оз главне кухиње

ОДГОВОРИТЕ
Name

САВО

29.03.2023 04:11

Враћо се кући од куће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

29.03.2023 10:09

Нека само срби са косова слусају савете из београда па це добро проци,

Name

Ре

29.03.2023 11:42

Треба се мало послусат интервју Вука Драсковица сто је дао задњих дана па це се сконтат засто су у овој ситуацији.

Name

Кове

29.03.2023 04:27

Кад ће шиптари да буду хапшени? Зликовци, багро бандитска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2023 07:14

Ово је поново 5-0, само си ти глуп па не разумијес.

Name

Дамир

29.03.2023 07:46

Кад ви срби будете мало нормалнији. Засто се одма буните ви сте те људе терорисали годинама прије. Заустави милиција албанца и баци му касте муслиански пјеваца то по васој историји није тацно зато вас и мрзи цијели свијет!

Name

Илија цворовиц

29.03.2023 09:20

Дамире,јеси ли ти природно ретардиран или тренирас?

Name

зоки

29.03.2023 20:06

Све це те ви то дебело да платите кад тад Аемрици се близи крај иза које се кријете

Name

трагац

29.03.2023 05:59

Да ли је јадна жена имала возачку да одвезе дјецу кући?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еуро партy

29.03.2023 07:10

Док срби шуте,праве компромисе,дозвољавајући се ,извињавају се ни један ,албанац, или хрват није осуђен за злочине над Српским цивилима,народом у глобалу.Зато су Срби мајстори за веле издају у сопственим.редовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

29.03.2023 17:47

Једноставно лажеш. Кад су сви били за компромисе (З4, Венце Оwен) Срби нису хтјели. Данас морају јер су испуцали сву муницију и нико им не вјерује.

Name

XXXX

29.03.2023 07:30

Он је ухапшен само што је Србин

ОДГОВОРИТЕ