Bradara predložila vladu i Nikšića za premijera

 - Nermin Nikšić /SDP-a BiH/ predložen je za premijera Federacije BiH, navodi se u odluci o imenovanju federalne Vlade koju je danas donijela predsjednik FBiH Lidija Bradara.

Bosna i Hercegovina 30.03.2023 | 18:34
Bradara predložila vladu i Nikšića za premijera

U odluci, koja je u posjedu Srne, navodi se da je za ministra finansija predložen Toni Кraljević, a za ministra razvoja, preduzetništva i zanatstva Vojin Mijatović, koji će biti i zamjenici premijera.

Za ministra unutrašnjih poslova predložen je Almin Hopovac, za ministra pravde Vedran Škobić, za ministra energije, rudarstva i industrije predložen Adis Bubalo, a za ministra kulture i sporta Sanja Vlaisavljević.

Predloženo je da ministar saobraćaja i komunikacija bude Andrijana Кatić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar, ministra za pitanja ratnih veterana i invalida Hasan Handžić, a ministar zdravstva Milenko Bevanda.

Dužnost ministra obrazovanja i nauke trebalo bi da obavlja Vedran Lakić, ministra trgovine Anel Кljako, ministra rada i socijalne politike Adnan Delić, ministra životne sredine i turizma Nasiha Pozder, ministra prostornog uređenja Željko Nedić i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Zuhad Porčić.

Iz Кabineta predsjednika FBiH Srni je rečeno da će odluka ujutro biti dostavljena potpredsjednicima koji bi treba da daju saglasnost.

Nakon što bude data saglasnost, odluka će biti upućena Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na usvajanje koji ima rok da je prihvati do 6. aprila.

Bradara je danas imala i sastanak sa predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem.

(Srna) Foto: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dzoo

30.03.2023 17:40

O lebac ti se ogadio.Za tebe je Novalic Tesla.

ODGOVORITE
Name

Samir

30.03.2023 18:06

Za vrijeme njegovog prošlog mandata gorjele su zgrade a ako uspije proći vidjet će mo šta slijedi. Iako sam pristalica SDP-a mogu se oprostit od velikog broja glasača. Prodana duša.

ODGOVORITE
Name

Sema

30.03.2023 21:08

Nikšić je dodikova privatna dvorska luda. A pravi šef u BiH svima je krivousti Čović a sve ih kontroliše hrvatski HDZ i hrvatska obavještajna služba SOA. Tuđman je jedini ostvario svoje ratne ciljeve etnički očistio Hrvatsku protjerao Srpski narod i ovi koji su sada na vlasti nasstoje i ono malo Srba što je ostalo da protjeraju zatim uz pomoć Čovića i HDZ BiH apsolutno kontroliše i upravlja Bosnom i Hercegovinom. Tužno ali istinito.

ODGOVORITE